5 investeringen waarmee je het werk voor je personeel lichter kunt maken

Moet er bij jou op de zaak regelmatig wat verplaatst worden? Hoor je daar je personeel soms bij steunen en kreunen? Feit is dat tillen slecht kan zijn voor de rug en de schouders. De kans is aanwezig dat er door een verkeerde tiltechniek over overbelasting lichamelijke klachten ontstaan die leiden tot ziekteverzuim dat soms zelfs langdurig kan zijn. Daar zit je als ondernemer natuurlijk niet op te wachten. Als je zelf degene bent die tilwerk verricht, is het ook verstandig om in te grijpen voordat je zelf in de lappenmand terechtkomt. We bespreken vijf investeringen waarmee je het werk voor je personeel en eventueel jezelf lichter kunt maken.

Rolcontainers

Een rolcontainer in een soort verrijdbaar rek op wielen. Rolcontainers zijn speciaal zijn ontworpen voor het transporteren en eventueel ook opslaan van goederen binnen een magazijn. Ze zijn doorgaans gemaakt van staal, waardoor ze een flinke belasting aankunnen. Dankzij hun wielen kunnen ze ook beladen zonder veel fysieke inspanning veilig worden verplaatst. Als ze beschikbaar zijn, verminderen rolcontainers de noodzaak voor handmatig tillen en dragen van zware spullen, wat de fysieke belasting voor werknemers en eventueel jezelf aanzienlijk vermindert. Veel rolcontainers kunnen worden opgevouwen of genest, waardoor ze minder opslagruimte innemen wanneer je ze niet gebruikt.

Palletwagens

Palletwagens zijn ook wel bekend als pompwagens en worden gebruikt om pallets te verplaatsen. Ze hebben vorken die onder de pallet kunnen worden geschoven en een hydraulisch systeem waarmee de pallet kan worden opgetild en verplaatst. Uiteraard gaat het hier niet om de pallet zelf, maar het feit dat je er zware zaken op kunt laden en zo gemakkelijk kunt verplaatsen. Zeker als het om de elektrische variant gaat, waarbij men niet eens hoeft te trekken of duwen. Door de inzet van palletwagens voorkom je dat personeel grotere hoeveelheden zware zaken handmatig gaat verplaatsen ten koste van hun lichaam.

Afbeelding met staal, beton, Composiet, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Steekwagens

De meest laagdrempelige investering zijn waarschijnlijk steekwagens. Deze eenvoudige, maar effectieve transportmiddelen bestaan uit een platte plaat die onder een lading kan worden geschoven en twee wielen waarmee de wagen kan worden gekanteld en verplaatst. Zo kan lading gemakkelijk van de grond worden getild en verplaatst op de steekwagen door deze simpelweg te duwen of te trekken. Steekwagens komen bijvoorbeeld goed van pas voor het verplaatsen van dozen.

Platformwagens

Platformwagens zijn handige transporthulpmiddelen met een plateau waarop goederen kunnen worden geplaatst. Ze zijn uitgerust met vier wielen en een handvat voor het duwen of trekken van de wagen. Ze zijn handig voor het verzamelen en verplaatsen van verschillende goederen, van grote tot kleine dingen. Je verzamelt er gemakkelijk zaken op die bij elkaar te veel zijn om te dragen, of zware dingen die je überhaupt beter niet kunt tillen. Zo spaart de gebruiker zijn rug.

Magazijnwagens

Magazijnwagens zijn speciale karren die zijn ontworpen voor gebruik in magazijnen en distributiecentra. Ze kunnen verschillende vormen en maten hebben, zoals etagewagens met meerdere niveaus of bakkenwagens met compartimenten voor het organiseren van kleinere items. Ze worden gebruikt voor het verzamelen, sorteren en verplaatsen van kleine, losse goederen.Investeren in de juiste transporthulpmiddelen kan een positieve invloed hebben op de efficiëntie, ergonomie en werktevredenheid. Bovenstaande hulpmiddelen zijn allemaal ontworpen om de fysieke belasting te verminderen en de dagelijkse werkzaamheden soepeler te laten verlopen. Wees dus wijs en investeer erin!

Wellicht ook interessant