Verhuisdoos Action, Lidl & meer Budget Keuzes

black and brown Dachshund standing in box

Een verhuizing is vaak een nieuwe start, vol mogelijkheden en avonturen. En wat is de eerste stap naar een vlotte overgang naar dat nieuwe hoofdstuk in ons leven? Precies, verhuisdozen! Deze ogenschijnlijk eenvoudige kartonnen dozen vormen de stevige basis van een soepele en stressvrije verhuiservaring. Je zorgt er eveneens voor dat je al je spullen op een overzichtelijke en efficiënte manier kan stallen en kan vervoeren.

In deze blog duiken we dieper in de wereld van verhuisdozen, tenminste, we duiken dieper in de wereld van budgetvriendelijke verhuisdozen. De verhuizing zal waarschijnlijk zelf al genoeg kosten, dus dan vinden we het wel net zo handig dat je niet ook nog een fortuin aan dit soort artikelen kwijt bent. Laten we maar gauw beginnen, zodat jij zo snel als mogelijk kan beginnen met inpakken!

Verhuisdozen Action

De eerste winkel waar je misschien aan denkt als je het woord ‘budgetvriendelijk’ of ‘goedkoop’ hoort, is de Action. Deze winkel verkoopt honderden artikelen voor minder dan een tientje en heeft bovendien een groot en gevarieerd assortiment. Vandaar dat onze zoektocht naar goedkope verhuisdozen bij deze winkel is begonnen. En, we kunnen je alvast verblijden met het nieuws dat de Action inderdaad goedkope verhuisdozen verkoopt!

Verhuisdoos

Prijs: €1,17
Inhoud: 50 liter
Afmetingen: 48 x 34 x 33 cm (l x b x h)

Dat de inhoud 50 liter betreft, betekent niet per definitie dat de doos de bovenstaande afmetingen heeft. Bedenk daarom goed welke items je precies gaat verhuizen en wat voor vorm verstandig is om mee te werken. In ieder geval is 50 liter een vrij standaard maat, dus daar zal het niet per sé aan liggen, wanneer je op zoek bent naar bepaalde nadelen. Oh ja, goed om te weten: de doos is gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton én heeft handvaten waarmee je de doos kan optillen.

Andere handige verhuis-gerelateerde artikelen die je wellicht ook meteen bij de Action kan meenemen, zijn:

 • Noppenfolie (€1,79): klik hier om het te bekijken
 • Verpakkingstape (€0,95): klik hier om het te bekijken
 • Verhuisdeken (€3,97): klik hier om het te bekijken

Verhuisdozen Lidl

De volgende winkel waar we een ‘stop’ hebben gepleegd, is de Lidl. Het online assortiment van deze winkel is werkelijk geweldig, mocht je er nog nooit een kijkje hebben genomen. Ze verkopen artikelen voor in de tuin, in huis, om het huis schoon te maken, kleding, speelgoed en nog zoveel meer. Je zult werkelijk versteld staan.

Anyway, ergens hadden we gedacht of misschien gehoopt dat de Lidl ook wel verhuisdozen zou verkopen. Helaas is het tegengestelde de waarheid en moeten we je in die zin helaas teleurstellen. Maar, wat niet is kan nog komen. Vandaar verwijzen we je alsnog graag door naar de webshop van de Lidl, want het kan zo maar zijn dat op het moment dat jij dit leest, er ineens wél verhuisdozen zijn.

Andere budget keuzes

We houden er niet van om mensen teleur te stellen. Mede om die reden presenteren we hier nog een hoop andere budget keuze verhuisdozen. Wellicht heb je voorkeur om ze bij een bepaalde winkel te halen, omdat je daar toch al in de buurt bent of ben je simpelweg nieuwsgierig. In ieder geval raden we je aan om onderstaande lijst goed te bekijken.

Verhuisdozen Ikea

Allereerst de Ikea, waar ze meerdere groottes verhuisdozen verkopen. Let je goed op de specificaties?

DUNDERGUBBE

Prijs: €1,29
Inhoud: 54 liter
Afmetingen: 50 x 31 x 40 cm (breedte x diepte x hoogte)

Een doos als deze is misschien een stuk langwerpiger dan je wenst te zien. Echter blijkt het toch wel goed te werken voor velen, gezien de doos een hoop mooie recensies heeft. Nederlanders blijven Nederlanders en houden zeker van een potje klagen, dus als het niet goed was geweest, waren de resultaten hiervan ook anders.

DUNDERGUBBE

Prijs: €1,99
Inhoud: 80 liter
Afmetingen: 64 x 34 x 40 cm (breedte x diepte x hoogte)

In principe de doos zoals deze hierboven staat beschreven, maar dan een slag groter. Weet wel dat hoe groter een doos is, hoe meer spullen je erin zou kunnen stoppen en hoe zwaarder hij wordt. Haal die spierballen maar alvast van zolder!

Verhuisdozen Nederlandverhuist.nl

We presenteren bij deze de Duurzame verhuisdoos – als beste verkocht van Nederlandverhuist.nl

Prijs: €1,30
Inhoud: 57 liter
Afmetingen: 44,5 x 31,5 x 35,5 cm (lengte x breedte x hoogte)

Goed om te weten is dat niet alle dozen dezelfde draagkracht hebben. Dat houdt in hoeveel kilo aan spullen je veilig in de doos kan vervoeren, zonder dat de doos erdoor kapot gaat of uit elkaar scheurt (karton will be karton). Goed nieuws, de draagkracht van deze doos ligt op 40 kg. Meer goed nieuws betreft het feit dat deze doos kan worden geclassificeerd als ‘duurzame verhuisdoos’. Het houdt in dat het is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton én dat hij kan sluiten zonder gebruik te maken van tape.

Verhuisdoos Hema

Je weet ongetwijfeld dat je verhuisdozen bij de bouwmarkten kan aanschaffen. Echter geldt hiervoor vaak niet de laagste prijs. Sterker nog, de prijzen zullen ongeveer rond de twee euro liggen. In deze blog proberen we juist andere winkels dan die bouwmarkten te laten zien dan die bouwmarkten. Vandaar dat we ook de Hema in deze lijst meenemen.

verhuisdoos 48.5x32x36

Prijs: €2,25
Inhoud: 55 liter
Afmetingen: 48.5 x 32 x 36 cm (lengte x breedte x hoogte)

Misschien niet de allerstevigste doos, maar wel een doos die je zo kan ophalen als je niet in de gelegenheid bent om bij een bouwmarkt te komen (je hebt bijvoorbeeld geen auto). Bovendien ziet de doos er ook nog eens super fleurig uit en kan je die maximaal 15 kg aan spullen met een glimlach vervoeren. Vergis je er overigens niet in dat 15 kg al best wel veel is en ook tamelijk zwaar om te dragen (denk maar aan je koffer op vakantie).

verhuisdoos 48x32x23

Prijs: €2,25
Inhoud: 35 liter
Afmetingen: 48 x 32 x 23 (lengte x breedte x hoogte)

Evenduur als zijn voorganger, maar wel eentje met een veel kleinere inhoud, doch een grotere draagkracht (20 kg). Het duo van dozen is goed in gebruik te nemen en dus ook goed te combineren voor de verschillende soorten items die je in al die tijd als huisraad hebt verzameld.

Een overzicht van de bouwmarkt-verhuisdozen

Benieuwd wat dat eigenlijk mag kosten, zo’n verhuisdoos uit de bouwmarkt? Check eens de volgende prijzen en kenmerken:

Karwei verhuis-/bewaardoos set 5

Prijs: €12,19 (vijf dozen)
Inhoud: 50 liter
Afmetingen: 48 x 32 x 33 cm

GAMMA verhuis-/ bewaardoos set 5 stuks

Prijs: €11,39 (vijf dozen)
Inhoud: 50 liter
Afmetingen: 48 x 32 x 33cm

HORNBACH Verhuisdoos 650x370x350 mm

Prijs: €2,79 (bij afname van 5 stuks €2,49 p/s)
Inhoud: 84 liter
Afmetingen: 65 x 37 x 35 cm

Check de websites van andere bouwmarkten zelf om een nog betere indicatie te verkrijgen.

Koopgids

Een koopgids voor verhuisdozen is handig wanneer je naar dit artikel op zoek bent en niet goed weet waar je eigenlijk naar kijkt. Daarom zijn hier enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van verhuisdozen:

 • Formaat
  Kies verhuisdozen in verschillende formaten, afhankelijk van de items die je moet verpakken. Kleine dozen zijn geschikt voor boeken en zware voorwerpen, terwijl grotere dozen handig zijn voor kleding en lichtere spullen.
 • Materiaal
  Verhuisdozen zijn meestal gemaakt van karton. Zorg ervoor dat het karton stevig en duurzaam is en meerdere lagen heeft om je spullen veilig te houden tijdens de verhuizing.
 • Draagvermogen
  Controleer het draagvermogen van de verhuisdozen. Dit geeft aan hoeveel gewicht de doos kan dragen zonder te bezwijken. Zorg ervoor dat de doos voldoende gewicht kan dragen voor de spullen die je erin wilt plaatsen.
 • Montage
  Sommige verhuisdozen worden plat geleverd en moeten worden gemonteerd voordat je ze kunt gebruiken. Controleer of de dozen gemakkelijk in elkaar te zetten zijn en of ze stevig ‘vastklikken’.
 • Sluiting
  Kijk naar de sluiting van de verhuisdozen. Sommige hebben een deksel dat je kunt dichtvouwen en vastzetten met tape, terwijl andere dozen een zelfsluitende bovenkant hebben voor extra gemak.
 • Herbruikbaarheid
  Overweeg of je de verhuisdozen na de verhuizing wilt bewaren voor toekomstig gebruik. Sommige dozen zijn ontworpen voor hergebruik en kunnen langer meegaan.
 • Aantal
  Bereken hoeveel verhuisdozen je nodig hebt op basis van de omvang van je inboedel. Het is meestal beter om iets meer dozen te hebben dan te weinig.

Door deze punten in overweging te nemen, kun je de juiste verhuisdozen kiezen die aan je behoeften voldoen, zodat je je verhuizing soepel kan laten verlopen.

Wellicht ook interessant