Jaap Reesema: vermogen, kinderen, nek, ouders en meer weetjes

(…)

“Nu wij niet meer praten, nu ik je niet hoor
kan ik niet denken, kan ik niet slapen

(…)

Er bestaat een grote kans dat jij bovenstaande tekst in je hoofd lekker meezingt. Er bestaat ook een grote kans dat jij weet door wie dat gezongen wordt. Eén van de twee zangers is namelijk niemand minder dan onze Nederlandse man, Jaap Reesema. De beste man verwierf bekendheid door zijn deelname aan het tv-programma X Factor in 2010, gezien hij toen won. Sindsdien heeft hij, soms in samenwerking met andere artiesten, diverse hits uitgebracht en is hij ook vaker dan eens op de buis verschenen.

In deze blog zullen we je van alles over deze man vertellen. Van alles over onder andere zijn afkomst en ouders, maar ook over zijn kinderen, vermogen en nog veel meer weetjes. Mocht je net zo benieuwd zijn als wij, dan raden we je aan om snel verder te lezen.

Een algemeen overzicht

We beginnen maar even bij de basis en zullen eerst kijken naar wie Jaap Reesema is, waar hij vandaan komt en nog meer relevante informatie.

Geboortedatum: 28 oktober 1984
Geboorteplaats: Terwolde

Ouders

Jaap Reesema is eigenlijk een artiestennaam van de volledige naam die Jaap heeft. Als kind van twee reumatologen groeide hij op als Jaap Siewertsz van Reesema. Hij was het jongste kind van de in totaal vijf kinderen die zijn ouders hebben gekregen. Hoewel hij het absoluut niet slecht heeft gehad in zijn jeugd en eigenlijk nooit iets te klagen had, is hij niet van adel, zoals zijn naam je misschien doet vernoemen. Tegenwoordig is hij er dan ook niet meer zo geheimzinnig over, ook niet als mensen hem daardoor wat meer ‘bekakt’ zien dan hij is.

Hoewel er dus zeker wel ietwat bekend is over het gezin waar Jaap in is opgegroeid, is er niet heel veel bekend over zijn ouders. Dat maakt ook verder niets uit, want zij zijn immers niet degene die voor bekendheid hebben gekozen.

Eigen gezin

Waar dan weer wel veel over bekend is, is het gezin dat Jaap inmiddels zelf heeft opgebouwd. Al jarenlang is hij getrouwd met bekend presentatrice en ondernemer Kim Kötter, met wie hij drie kinderen heeft gekregen. Het betreft drie jongens, namelijk Muck (2016), Youp (2018) en Ted (2021). Hoewel het naar eigen zeggen hard aanpoten is met de jongens, zijn ze nog altijd dolgelukkig dat het leven hen drie gezonde jongens gegund heeft.

Er wordt overigens ook veel over de kinderen gedeeld en er verschijnen dan ook regelmatig leuke kiekjes op het internet van ze. Kijk maar eens naar de post hieronder, daar smelt je toch door weg?

Nek

En dan nog iets over het uiterlijk van jaap reesmea. Door verschillende mensen wordt er afgevaagd of hij iets heeft aan zijn nek. Dat heeft alles te maken met de bijna ‘onnatuurlijke’ houding die hij heeft. Zijn hoofd lijkt permanent naar voren te staan. Echter geldt, voor zover wij weten is er niks aan de hand met Reesema. Wel kampte hij voor langere tijd met een aandoening, de Von Willebrand ziekte, waar hij inmiddels overheen lijkt gegroeid te zijn. Dit is een erge bloedstollingsziekte die veel voorkomt.

Vermogen

Maar oke, zo te zien gaat het hele stel geregeld op vakantie en heeft Jaap Reesema een succesvolle carrière. Betekent dat dan ook dat hij veel verdiend of een aardig zakcentje op de bank heeft staan?

Nou, dat weten we eigenlijk niet zeker. Er verschijnen wel regelmatig berichten in de media dat een kort optreden van Reesema je duizenden euro’s kost, maar dat steekt hij natuurlijk lang niet allemaal in eigen broekzak. Laten we het erop houden dat hij het absoluut niet slecht heeft en dat hij er hard voor werkt. En als hij wel miljonair zou zijn, dan is dat toch alleen maar fijn voor hem? Leven en laten leven, zeggen we maar altijd.

Andere weetjes

Wat kunnen we je nog meer vertellen over Jaap Reesema? Nou, in principe nog wel een hele hoop. Kijk maar eens naar deze feitjes:

 • Nu wij niet meer praten
  Een van zijn meest recente hits, die hij samen zingt met Pommelien Thijs, genaamd ‘Nu wij niet meer praten’, is nog steeds een daverend succes. Hij maakte samen met zijn vrouw een gelijknamige serie op Youtube waar zij moeilijke onderwerpen bespraken die van belang zijn voor een gezonde relatie.
 • Opleiding
  Jaap Reesema studeerde Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en (mogelijk) ook een tijd lang Media&Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.
 • Getrouwd
  Op 7 september 2018 stapte hij samen met Kim Kötter het huwelijksbootje in. Dat is in 2024 alweer vijf jaar geleden!
 • Jake Reese
  Mocht Jaap Reesema ooit nog internationaal door het dak schieten, dan zal je hem wellicht herkennen als Jake Reese. Dit is namelijk zijn internationale artiestennaam. Toch wel wat makkelijker uit te spreken dan ‘Jaap Reesema’, dachten we zo.
 • Podcast
  Samen met Sander Schimmelpenninck, één van zijn beste vrienden, maakt hij een podcast genaamd de Zelfspodcast. Deze podcast is ontzettend populair en er worden nog steeds veel afleveringen voor geproduceerd.

En zo zijn we alweer aan het einde gekomen van dit artikel waarin we van alles over Jaap Reesema hebben besproken. We hopen dat het een en ander duidelijk is geworden. Mocht je nog een vraag hebben, slide dan even in zijn dm. Wellicht krijg je sneller dan je denkt een antwoord op je vraag.

Wellicht ook interessant