Enzo Knol vermogen: dit verdient Enzo Knol

Enzo Knol's Lamborghini Urus at Brussels Auto Show 2024

Enzo Knol, de man die iedereen kent. Althans, de jongeman wie miljoenen volgers en fans heeft en daarmee wel bekend zal zijn bij het grotere gros van Nederland. Hij is een, hoe we dat tegenwoordig noemen, bekende dagelijkse vlogger. Hij heeft op het moment, en dat is geen grap, zo’n 2.8 miljoen abonnees op Instagram. Dus, dat is niet niks voor Nederlandse begrippen, kan je wel zeggen.

Tegenwoordig is het allang geen geheim meer dat vloggers zoals hij een mega salaris hebben. Naast de inkomsten op YouTube zelf, doen ze namelijk ook nog geregeld aan sponsordeals, wat over het algemeen het meeste geld zou opleveren. In deze blog zullen we een uitgebreide zoektocht aangaan naar het vermogen en de verdiensten van een van de grootste youtubers in ons land. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

De bezittingen

Om het vermogen van Enzo Knol te bepalen, zullen we starten met zijn bezittingen. En daarmee bedoelen we de bezittingen waarvan we weten dat hij hierin geld heeft geïnvesteerd.

Het wagenpark

Allereerst heeft de heer Knol een ontzettend luxueus wagenpark. Hoewel je bij auto’s natuurlijk te maken hebt met afschrijving e.d. en we dus nooit de exacte waarde kunnen bepalen, kunnen we wel vertellen wat de nieuwprijs van de wagens is. In ieder geval betreft het een:

 • Lamborghini Urus
  Volgens sommigen de beste SUV die er bestaat. Het is een luxe, grote wagen met veel pk. Schrik niet dat een auto als deze, zonder te veel snufjes, begint bij een nieuwprijs van ongeveer €300.000.
 • Porsche Panamera
  Deze Porsche is al wat ‘ouder’, dus die zal Knol wat minder hebben gekost dan dat je er nu voor zou moeten. Echter dien je nog steeds rekening te houden met een nieuwprijs van rond de €120.000.
 • Porsche Boxter GTS
  Aan zijn vriendin gaf Knol voor haar 25ste verjaardag een Porsche Bokster GTS uit 2022. Deze auto begint bij een nieuwprijs van €114.000 en dat is nog zonder alle snufjes die je erop kan.

Dat is niet alles qua auto’s, want een paar weken geleden bestelde hij een Tesla Model x van ongeveer €130.000 euro. Alsof dat nog niet genoeg is, zal hij afscheid nemen van zijn huidige Urus, om vervolgens een nieuwe aan te schaffen inclusief een heel erg duur Mansory pakket. De Tesla koopt hij overigens voor het waarborgen van de privacy van het kind dat op komst is.

Huizen

En verder naar het kopje ‘huizen’, want daar kan de beste heer ook wel wat van. Op dit moment heeft hij namelijk niet één, niet twee, maar wel drie huizen in zijn bezit. Het gaat om:

 • Een woonvilla in Soesterberg. Deze kocht hij oorspronkelijk voor €915.000 zonder een hypotheek aan te nemen. Hoeveel de verbouwing heeft gekost, is niet bekend, maar ook dat zal nog wel een paar ton hebben gekost.
 • Een penthouse in Assen. De meest recente aankoop die hij heeft gedaan is een penthouse in zijn geliefde Assen voor een mooie prijs van €450.000 (verkoopprijs van Funda), welke hij ook nog gaat verbouwen. Ze hebben dit gekocht zodat ze met de kleine dichtbij familie kunnen verblijven.
 • Een appartement in Zeist. De woning waar hij voorafgaand aan Soesterberg in woonde, stond in Zeist. Deze staat te koop voor €675.000, ook geen mis bedrag, dus.

Je moet zeker wel een multimiljoenen vermogen hebben om dit allemaal ‘zomaar’ aan te schaffen. Zo voelt het namelijk ook bij de auto’s die hij aanschaft.

Verdiensten en vermogen

Tja, het blijft altijd speculeren wat het vermogen nou echt is. Maar, als we collega-vlogger Gio Lanooy, met zelfs minder volgers dan Enzo zelf horen over wat hij verdiend, betreft het enorme bedragen. Gio gaf eens aan op een ‘slechte’ dag nog steeds €700 euro aan inkomsten te genereren aan een vlog. Moet je nagaan als het een ‘goede’ dag is. Wauw, wauw, wauw.

Maar goed, op de manier waarop Enzo Knol geld uitgeeft, lijkt het bij hem te stromen als water. Alleen al zijn bezittingen zijn miljoenen waard. Dat er een aantal mensen speculeren dat het vermogen op 6,6 miljoen zou, vinden wij wat aan de krappe kant. Alleen, heel eerlijk, wat het dan wél zou moeten zijn, weten wij dan ook weer niet. Nou ja, laten we het erop houden dat hij het niet slecht heeft. Dat hij waarschijnlijk wel een miljoen per jaar zou kunnen verdienen. Het is mooi voor hem, maar brengt bij de verkeerde mensen wel een vervelende jaloezie omhoog.

Vlogs

Wat er zo interessant is aan zijn filmpjes? Tja, zeg het maar. In ieder geval valt hij voornamelijk bij het jongere publiek erg in de smaak. En als je al tien jaar lang elke dag filmpjes van, tegenwoordig, wel langer dan een uur uitbrengt, dan is dat natuurlijk heerlijk vermaak. Het is bijna alsof je met hem leeft, door goede en slechte tijden heengaat en met hem mee op avontuur kan.

Bovenstaande vlog is een voorbeeld van dat ‘avontuur’. Hij gaat naar een Pokémon beurs en laat zoveel zien, dat je er bijna zelf niet meer heen hoeft te gaan. Het aanstekelijke enthousiasme maakt natuurlijk ook dat je erg graag naar wil blijven kijken. Op naar nog tien jaar vloggen, zouden we zeggen!

Conclusie

Hoe hoog het vermogen van Enzo Knol is, durven we dus niet te zeggen. Wat we wél durven te zeggen is dat het veel is. Heel veel. Misschien wel zoveel, dat hij nooit meer hóeft te werken. Nou ja, het is niet alsof hij het aan zijn volgers zal weggeven, maar als hij het zou doen, zal ongetwijfeld elke abonnee wel een paar euro ontvangen.

Wellicht ook interessant