Alles over een auto abonnement: de slimme keuze voor ondernemers

blue luxury car

Ben je bekend met een auto abonnement? Dit is een flexibele en moderne oplossing voor ondernemers die snel en zonder gedoe willen rijden. Je hoeft niet langer meer een auto te kopen of te leasen. In plaats daarvan kun je met een abonnement tegen een vast maandelijks bedrag gebruik maken van een auto. Dit is inclusief alle bijkomende kosten zoals:

  • Onderhoud
  • Verzekering 
  • Wegenbelasting

Dit concept wint snel aan populariteit vanwege de eenvoud, flexibiliteit en financiële voordelen. Maar wat houdt een auto abonnement precies in? En waarom kan het voor ondernemers een slimme keuze zijn? We maken je graag wegwijs in dit blog.

Wat is een auto abonnement en hoe werkt het?  

Bij een auto abonnement zonder bkr betaal je maandelijks een vast bedrag. Hierdoor mag je gebruikmaken van een auto, zonder dat je eigenaar wordt van het voertuig. Het concept lijkt op private lease. Meestal zijn tal van zaken  bij de abonnementsprijs inbegrepen zoals:

  • Reparaties
  • Wissel van de banden
  • Verzekering 
  • Belasting

De verschillende looptijden kunnen variëren van een maand tot een jaar. Wat de exacte voorwaarden zijn? Dat is afhankelijk van de aanbieder en het type abonnement. Na de afgesproken termijn kun je het abonnement verlengen. Je kunt een andere auto kiezen of het abonnement opzeggen. Ideaal dus als je met je bedrijf behoefte aan flexibiliteit hebt.

De voordelen van een auto abonnement voor ondernemers 

Met een auto abonnement hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven voor reparaties of onderhoud. Dit zorgt automatisch al voor meer financiële stabiliteit. Ook is de opzegtermijn vaak korter dan bij traditionele leasecontracten. En dat betekent dat je niet langdurig vastzit aan één auto. Dit is handig voor bedrijven die te maken hebben met seizoensgebonden activiteiten. Of tijdelijk extra auto’s nodig hebben. Daarnaast kun je vaak de auto inruilen voor een ander model. 

Je kunt flexibel inspelen op zakelijke veranderingen

Ondernemers ervaren vaak dat hun mobiliteitsbehoeften veranderen. Dit kan gebeuren door de groei of krimp van hun bedrijf. Een auto abonnement biedt hier een flexibele oplossing voor. Heb je plotseling een grotere auto nodig voor zakelijke afspraken? Of wil je tijdelijk een elektrisch model proberen? Bij een abonnement kun je eenvoudig switchen tussen verschillende voertuigen. Ook kun je het abonnement aanpassen aan de veranderende behoefte. Je hebt dan niet te maken met lange verplichtingen van een leasecontract. Maar ook de hoge aanschafkosten van een nieuwe auto behoren tot het verleden.

Wellicht ook interessant