De voordelen van SEPP subsidie voor je volgende auto

black sedan parking near road

Ben je al bekend met de SEPP-subsidie? Dit wordt ook wel de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren genoemd. Het is een aantrekkelijke regeling van de Nederlandse overheid. Het doel ervan? De regeling stimuleert particulieren om een elektrische auto te kopen. Maar ook leasen behoort met deze regeling tot de opties. Door middel van de subsidie kun je als consument net even wat makkelijker de overstap naar een elektrische auto maken. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu. Het kan ook financieel voordelig zijn. In dit artikel kom je er wat meer over te weten.

Je geniet meteen van een financieel voordeel

Een van de grootste voordelen van de SEPP subsidie? Dat is natuurlijk het directe financiële voordeel. De subsidie kan oplopen tot €2.950 voor een nieuwe elektrische auto. Voor een tweedehands auto kan het oplopen tot €2.000. Dit verlaagt de aankoopprijs aanzienlijk. Dit maakt een elektrische auto een veel toegankelijkere optie voor particulieren. En kies je ervoor om een elektrische auto te leasen? Ook dan profiteer je van de subsidie. Dan wordt het subsidiebedrag verspreid over de looptijd. Dit zorgt dan voor lagere maandelijkse kosten.

Je kunt aardig wat geld besparen op brandstof- en onderhoudskosten

Naast het financiële voordeel van de SEPP-subsidie biedt elektrisch rijden op de lange termijn nog meer besparingen. Elektrische auto’s hebben lagere ‘brandstofkosten’. Dit omdat het laden van een elektrische auto doorgaans goedkoper is dan het tanken van benzine of diesel. Ook hebben elektrische auto’s net even wat minder bewegende onderdelen. En dat betekent dat de onderhoudskosten vaak lager uitvallen. Denk hierbij aan:

  • minder slijtage van remmen
  • geen olieverversingen
  • minder slijtage aan motoronderdelen

Maak je gebruik van de SEPP-subsidie? Dan kun je niet alleen besparen op de aanschafprijs. Je kunt ook geld besparen op de totale kosten van het autobezit.

Duurzaam rijden en milieubewustzijn dankzij een elektrische auto 

Een ander belangrijk voordeel van de SEPP-subsidie? Dat is dat het je helpt om een bijdrage te leveren aan een schonere toekomst. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit tijdens het rijden. Dit helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar ook om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Maak je de keuze voor een elektrische auto met steun van de SEPP-subsidie? Dan draag je actief bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Dit sluit aan bij de groeiende bewustwording rondom klimaatverandering en duurzaamheid. Dat is iets waar veel consumenten tegenwoordig waarde aan hechten.

Wellicht ook interessant