Ruben Bontekoe: vermogen, carrière, relatie met Nikkie Plessen en meer feiten

green plant in clear glass cup

Ruben Bontekoe, ook wel ‘de man van’, is een ondernemer wie verschillende ondernemingen heeft gehad of nog steeds in zijn bezit heeft. Hij heeft in al die jaren een aardig zakcentje verdient en lijkt het allemaal goed voor elkaar te hebben. Een goede baan, een fijne woonplek, een prachtig gezin en een trouwe partner aan zijn zijde… Klinkt alsof hij iets heeft waar veel anderen naar verlangen. Nou ja, jaloers of niet, in deze blog zullen we je van alles over deze beste man vertellen. Van vermogen tot aan gezin: alles komt voorbij. Lees je gauw verder om te ontdekken hoe hij heeft bereikt wat hij wil bereiken?

Carrière

De heer Bontekoe zou zijn eerste miljoenen hebben vergaard in een wel heel specifieke industrie. Hij zat toen nog niet in de kleding, nee, het betrof de liftenindustrie. Als eigenaar had hij het ongetwijfeld gezien dat het bedrijf zo succesvol zou blijven, maar in 2011 werd het failliet verklaart. Overigens kwam hij niet zomaar op deze functie, nee, hij was voorafgaand aan dit avontuur al een lange tijd aan het werk.

Kenmerkend aan ondernemers is namelijk vaak dat zij doorzetten. Bovendien is er sprake van een ondernemingsgeest, creativiteit en risicobereidheid. Ze zijn gedreven door ambitie en innovatie, streven naar groei en succes, en zijn bereid uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen. Flexibiliteit, doorzettingsvermogen en het vermogen om kansen te zien en te benutten, is essentieel voor ondernemers, óók voor Bontekoe.

N-Brands

Je had het vast al geraden, maar tegenwoordig is Bontekoe dus bezig in de kledingbranche. Voor langere tijd waren hij en Nikkie beide 50% eigenaar van het imperium genaamd N-Brands, dat overigens bestaat uit allemaal kleinere merken. Lees: Nik&Nik, Fifth House, N-Beauty en Selected by Kate Moss. De omzet betreft al jaren een miljoenenbedrag, hoewel dat de afgelopen jaren steeds wat minder wordt. Om deze krimp en de krimp van de winst, kwam er vorig jaar geluiden dat beide ondernemers een deel zouden verkopen aan Capital A. Om hoeveel procent dit gaat, voor welk bedrag het wordt verkocht en wat Bontekoe eraan verdient, is niet bekend. Het belangrijkste voor hen betrof het feit dat ze met de hulp van Capital A de merken internationaler en proffesioneler kunnen neerzetten.

Relatie met Nikkie Plessen

Wie Nikkie is? Nou, wat dacht je van een van de selfmade miljonairs van Nederland Nikkie Plessen. Zij is eigenlijk het gezicht van N-Brands, terwijl Bontekoe in die zin meer op de achtergrond blijft. Het koppel is inmiddels al meer dan 20 jaar samen, al zijn ze nog niet getrouwd. Op een gegeven moment kwam het er niet meer van, is de verklaring die daar door wordt gegeven. Ook al betekent dat niet dat Nikkie het niet leuk zou vinden als Bontekoe op één knie gaat.

Bontekoe met zijn gezin

Anyway, getrouwd of niet, in 2010 werd de liefde bekroond met een kindje, genaamd Jolie. Inmiddels is zij alweer een jonge tiener en zie je goed dat ze lijkt op haar ouders. Ook heeft Jolie toen ze nog klein was een broertje gekregen. Dit is Alain, wie inmiddels ook al de vroege puberteit heeft bereikt. De kinderen, die te zien zijn op bovenstaande post, lijken erg blij te zijn. Wat fijn!

Vermogen

Ruben Bontekoe is een man wie bekend is bij de Quote. Echter betrof dat grotendeels de tijd waarin hij nog zelf het bedrijf in de liftenindustrie had. Tegenwoordig ligt de focus meer op Nikkie Plessen en haar vermogen. Hoe dan ook was hij voor langere tijd eigenaar van een bedrijf waarvan de bedrijfswaarde op zo’n 60 miljoen euro wordt geschat. Mega veel, als je het ons vraagt. Bovendien ligt de winst ook nog steeds op miljoenen en dan kan je wel begrijpen dat zowel Nikkie als Bontekoe zichzelf niet een schamel minimumloon uitkeert.

Laten we het erop houden dat het vermogen van Bontekoe waarschijnlijk wel rond de tientallen miljoenen ligt. En weet je wat, het is het hem gegund. Je kunt inderdaad wel zeggen dat zijn bedrijf een keer failliet is gegaan en dat het de afgelopen tijd met N-Brands ook de verkeerde kant op leek te gaan, maar doe het zelf maar eens. Precies, dat dachten wel al.

Conclusie

Al sinds het moment dat er berichten verschijnen in het nieuws over Ruben Bontekoe, gaat het over iets in het ondernemersland. Daarmee kunnen we concluderen dat hij al voor langere tijd in het vak zit. Hoewel hij zeker zijn tegenslagen heeft gekend, lijkt het nu redelijk goed te gaan. Een deel van zijn huidige bedrijf ligt nu in de handen van iemand anders, maar ook dat is alleen maar voor het grotere goed, het grotere plaatje. Hij lijkt een mooi gezinsleven te hebben en daarbij kunnen wij ons alleen maar afvragen of hij misschien nog een keertje voor zijn vriendin op één knie gaat. Ach, we’ll eventually see, nietwaar?

Wellicht ook interessant