Michiel Witteveen: vermogen, vriendin en carrière

Je moet het maar kunnen, investeren in iets wat eigenlijk al zijn gloriejaren heeft gekend. Toch was daar Michiel Witteveen, die in het voorjaar van 2019 de restjes van Blokker Holding overnam. Blokker was en is een fantastische groep winkels, waar je spullen kan kopen die je in een andere winkel in een centrum vaak niet ziet.

Een wasrekje van goede kwaliteit, een prullenbak die tenminste niet na een halfjaar ineen dondert of een mooie waterkoker waar je jaren mee vooruit kan: je vindt het er allemaal. Maar goed, dan moet de winkel wel blijven bestaan. Net als andere ketens die onder deze Holding vallen, zoals Intertoys en Big Bazar. Anyway, in deze blog hebben we het over de man die nu achter dit concern staat. Je leest over zijn carrière, vermogen en nog veel meer.

Wie is Michiel Witteveen?

Zomaar beginnen zonder een persoon te introduceren, doen we natuurlijk niet. Dus bij deze het antwoord op de vraag: wie is Michiel Witteveen?

Michiel Witteveen is een Nederlandse zakenman en ondernemer, geboren in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Hij is vooral bekend als de voormalige leider van de detailhandelsgigant Blokker Holding. Onder zijn leiding onderging het bedrijf significante veranderingen om zich aan te passen aan de uitdagende marktomstandigheden. Hoewel hij nog niet ‘echt’ is vertrokken, is hij al jarenlang minder actief, iets wat hij laatst nog maar weer eens benadrukte. De reden? Het naderen van zijn zeventigste verjaardag gaf het teken om even een stapje terug te doen. Je zal hem dan ook niet meer in interviews zien. Witteveen staat in elk geval bekend om zijn vastberadenheid en strategisch inzicht, wat hem een prominente figuur maakt in de Nederlandse zakenwereld.

Carrière

De carrière van Witteveen begon, zoals je misschien al wel kan begrijpen, niet pas bij de overname van de Blokker Holding. Nee, nee, het begon eigenlijk al in zijn jeugd. Zijn familie was ten tijde van zijn jeugd eigenaar van C&A. Al op jonge leeftijd stond hij in een van de winkels om te werken. Uiteindelijk zou hij gaan studeren, kwam hij bij een makelaarskantoor terecht en belandde hij zo in het vastgoed. Hij sleepte een aantal grote deals binnen voor C&A en zo ging het balletje rollen.

Hij ontmoette onder andere Jaap Blokker, dé man die het concern Blokker een naam gaf. Een aantal jaar werkte hij voor het concern, met succes, niet wetende dat hij na een wat abrupt vertrek, tientallen jaren later weer terug zou komen. De rest van zijn carrière richtte Witteveen zo in, dat hij veelal in dezelfde sferen bleef werken. Tot hij in 2019 opeens weer aan de top van Blokker stond. De rest is geschiedenis.

Vermogen

Hoewel de cijfers van Blokker niet echt geheim zijn en Witteveen daar ook weleens openlijk over heeft gesproken, zijn de cijfers van Witteveen zelf relatief onvindbaar. Begrijp ons goed, hij zit er vast heerlijk gebakken bij en kan zich veel luxe veroorloven, maar dat betekent natuurlijk niet dat het de rijkste man op aarde is. Hoe dan ook gunnen we het hem ten harte. Ga jij maar eens een holding leiden die eigenlijk al ter verdoemenis is opgeschreven.

Vrouw

Nu de rustige dagen van zijn leven zijn aangebroken, is het tijd om te gaan genieten met zijn vrouw. Hij heeft naar eigen zeggen de ambitie om Grieks te leren en zou nog graag veel van Europa willen zien. Er ligt overigens een zeilboot van het stel in Griekenland, vandaar het leren van die taal. In principe is Witteveen ook al zijn pensioenleeftijd voorbij, dus waarom zou hij niet mogen stoppen met werken? Het is altijd zo bijzonder dat mensen zelf heel goed kunnen vertellen wat een ander moet doen, terwijl niemand over henzelf mag oordelen. Wij vinden het erg goed dat hij aan zijn gezondheid denkt en ervoor kiest om te gaan genieten van de jaren die hij nog heeft. Go him, right?

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Michiel Witteveen een man is die is geboren voor het vak waarin hij jarenlang actief was. Hij leerde al gauw wat werken is en heeft door de jaren heen zich erg ontwikkeld in zijn bezigheden. We hopen, hoe je het ook wendt of keert, dat hij en zijn vrouw nog lang kunnen genieten van zijn succes. Want, laten we eerlijk zijn, om zo’n groot concern weer uit de afgrond te halen (of het in ieder geval te proberen) is lang niet aan iedereen weggelegd.

Wellicht ook interessant