Kaasproducent zoeken voor je horecaonderneming: dit moet je weten

Smeltkaas is een belangrijk ingrediënt voor als je een eigen horecaonderneming hebt. Van hamburgers tot sauzen en ovenschotels, overal is smeltkaas voor nodig. Het is daarom wel prettig om een kaasproducent te hebben voor je horecaonderneming, die jou goede kaas kan leveren. Dit is namelijk essentieel voor de kwaliteit van je bedrijf, het gemak en ook de garantie dat je hetzelfde gerecht voor kunt schotelen. Hieronder lees je precies wat je moet weten als je op zoek bent naar een goede kaasproducent.

Kies een producent die ervaring heeft met smeltkaas

Om te beginnen is het goed om een ervaren kaas producent in te zetten voor het maken van jouw smeltkaas. Het is wel goed om te kijken of je een producent hebt die jou het soort kaas kan bieden wat je nodig hebt. Op die manier kun je zorgeloos smeltkaas in gaan slaan, zonder dat je je zorgen maakt over het type kaas. Verder is het ook van belang dat een producent gespecialiseerd is in smeltkaas. Het kent namelijk een specifieke kennis van smaakbehoud, textuur en verwerkingstemperatuur. Neem bijvoorbeeld een kijkje op St-Paul.com, zij maken diverse soorten kaas, waaronder smeltkaas die van goede kwaliteit zijn voor je horecaonderneming.

Houdbaarheid en logistiek

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de houdbaarheid van de smeltkaas. Je wil namelijk niet dat je de kaas hebt en het niet meer kan gebruiken in je horecaonderneming. Kijk daarom naar de verpakkingsvormen, portioneermogelijkheden en de houdbaarheid zelf van de kaas. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de leverancier. Zijn ze flexibel genoeg mocht er een spoedlevering moeten komen. Zoek dit namelijk uit als je een eigen horecaonderneming wil starten en dus smeltkaas nodig hebt voor je bedrijf. Op die manier kun je zonder problemen aan de slag gaan met het maken van de lekkerste gerechten.

Prijs, marge en consistentie

Als laatste is het goed om een producent te zoeken die matcht met de prijs en kwaliteit. Smeltkaas is namelijk vaak kostenefficiënt, maar dat neemt niet weg dat je wel moet letten op de kwaliteit. De kwaliteit van de kaas mag niet inleveren door een goedkope prijs. Daarom is het goed om te kijken naar de prijs per kilo en wat je overhoudt na het smelten van de kaas. Een kaasproducent die goed is, zorgt ervoor dat alles er goed uitziet. Zoek daarom een kaasproducent die betrouwbaar kan leveren, die een constante smaak garandeert en die je kan helpen om je gerechten te voorzien van smeltkaas.

Wellicht ook interessant