Yvo van Regteren: vermogen, huis, carriere en meer

Yvo van Regteren Altena (zijn volledige naam) zal voor sommigen een ‘bekende’ zijn, maar bij anderen geen belletje doen rinkelen. In ieder geval is het een redelijk bekende journalist zoals je die niet vaak ziet. Hij schrijft over (overbodige) luxe, heeft het in zijn podcast over termen als ‘snobs’ en ‘dandy’s’ en zal mensen doen verbazen op een manier waardoor hun monden van verbazing open zullen vallen.

In deze blog zullen we proberen je mee te nemen in het reilen en zeilen van deze man. Dus, waar komt hij vandaan? Hoe ziet zijn carrière er dan precies uit? Wat is zijn vermogen? En wat doet hij nu eigenlijk? Als je nieuwsgierig bent geraakt, raden we je aan snel verder te lezen.

Carrière

Toen Van Regteren in 1958 voor het eerst het levenslicht zag, had vast niemand verwacht dat hij zo zou opgroeien tot de man die hij nu is. Dat bedoelen we niet op een negatieve manier, maar meer in een verraste zin. Goed, Van Regteren zal doorliep zijn jeugd en ging op een gegeven moment studeren. Dit omvatte in zijn totaliteit twee studies:

  • Hij studeerde Cello aan de Conservatorio di Music Luigi Cherubini van 1978 tot 1980
  • In 1980 ruilde Van Regteren het conservatorium in voor de Universiteit van Amsterdam, waar hij Rechten zou studeren.

‘Journalist was hij toch?’, horen we je denken. Inderdaad, dat klopt. Hij schreef talloze artikelen en zelfs boeken in zijn gehele carrière. Die artikelen schreef hij onder andere voor de Quote.

Quote

De Quote kennen de meeste mensen van de Quote500. De Quote 500 is een jaarlijkse ranglijst van de 500 rijkste mensen in Nederland, samengesteld en gepubliceerd door dus het Nederlandse zakenblad Quote. De lijst geeft een overzicht van de vermogens van de rijkste individuen en families in Nederland en wordt elk jaar bijgewerkt om de veranderingen in hun financiële status weer te geven. De Quote 500 wordt beschouwd als een belangrijke bron van informatie over de welgestelde mensen in Nederland en trekt veel aandacht van zowel de media als het publiek.

In 1986 werd tijdschrift het opgericht door onder andere Jort Kelder, een man die nog steeds in het leven van Yvo van Regteren aanwezig is. Je leest er over het algemeen over investeringen, ondernemersverhalen, luxe lifestyle, vastgoed en trends in de zakenwereld. Van Regteren vertelt je vooral over, we citeren, ‘de wereld van volstrekt overbodige luxe‘.

YVRA en Snobcast

Zo’n 8 jaar geleden richtte Van Regteren YVRA op. Dit is een bedrijf dat exclusieve luchtjes uitbrengt. De prijzen van deze luchtjes zijn hoe je die verwacht van geurtjes en misschien zelfs nog wel duurder. Sommige van deze luchtjes zijn unisex, waarmee het dus voor zowel mannen als vrouwen beschikbaar is.

Verder zal je Van Regteren vandaag de dag waarschijnlijk kennen van de Snobcast. Dit is een podcast waarin hij samen met Jort Kelder vertel over vroeger. Althans, over hun eerdere ervaringen, maar ook over hoe het vroeger het er in de wereld van luxe aan toe ging. Elke aflevering bestaat overigens uit een aantal vaste onderdelen, waaronder een rubriek over rapmuziek. Zij zeiden hierover eens dat ze het kunnen waarderen wat deze muzikanten maken, maar dat het uitvogelen van alle betekenissen van woorden nog wel een uitdaging kan zijn.

De meest recente aflevering luisteren? Klik dan hier(boven).

Met beschrijvingen van afleveringen die worden aangedikt met woorden als ‘capriëske indruk’, ‘poëet-piloot-politicus’ en ‘scabreuze afspraakjes’ kan je wel ongeveer raden hoe er wordt gesproken.

Boeken

We hadden het al even over boeken die van Regteren Altena op de markt heeft gebracht. Die bestaan dus wel degelijk, al zijn de boeken niet van hem alleen. Hij schreef deze bijzondere guides namelijk samen met, wie kan het ook anders zijn, Jort Kelder. Je zou in principe de boeken vandaag de dag nog kunnen kopen, op bijvoorbeeld Bol.com, hoewel ze al zo’n twintig jaar geleden zijn geschreven. De boeken kan je vinden onder de titels Extravaganza! Basics voor de bezittende klasse en Pak Op Zak.

Vermogen

Oké, de man is een schoolvoorbeeld van iemand die leeft in luxe, maar is dat ook eigenlijk wel écht zo. Met andere woorden, wat is zijn vermogen?

Helaas is er niet veel bekend over het vermogen van deze beste man. Volgens de ene heeft hij wel drie miljoen op de bank staan, de ander heeft het over ‘slechts’ een miljoen of een aantal ton. Hij zal met zijn bedrijf YVRA ongetwijfeld wel het een en ander aan geld naar binnen hengelen. Tegelijkertijd zien we dus ook dingen als een podcast naar voren komen, waar hij wellicht ook het een en ander aan zal verdienen (in de toekomst).

Huis

Bij een (vermoedelijk) groot vermogen, zal ook wel een groot huis horen. Helaas is er over de woonplek en het huis van Van Regteren Altena niet heel veel bekend. Gezien zijn levensstijl verwachten we wel ergens dat het iets luxueus zal zijn. Een mooi grachtenpand in de binnenstad van Amsterdam, om maar een voorbeeld van een (voor ons) droomhuis te noemen.

Al met al kunnen we concluderen dat Yvo van Regteren Altena een man is van luxe. Hij praat alsof hij er van alles over weet en laat dat ook regelmatig zien. Hoewel hij niet vindbaar is op zoiets als social media, is hij toch bekend bij een redelijk groot publiek. We zijn benieuwd wat de toekomst hem zal brengen!

Wellicht ook interessant