Waar moet je aan denken als beginnende ondernemer?

Als beginnende ondernemer kan er heel wat op je afkomen. Het starten van een eigen zaak is leuk en uitdagend, maar voor mensen die dit nog niet eerder gedaan hebben is het wel belangrijk om overal aan te denken. Er zijn bepaalde dingen waarbij je niet wilt gokken, maar zeker moet zijn van je zaak. Als je wel een kansspel wilt spelen, kun je dit bij Casino 777 doen, want deze goksite beschikt over een officiële Nederlandse licentie en voldoet als onderneming aan alle voorwaarden om hun spellen legaal aan Nederlandse spelers te mogen aanbieden. Wil jij zeker weten dat je onderneming ook voldoet aan alle voorwaarden om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, lees dan snel verder.

Maak een ondernemingsplan

Het begint eigenlijk allemaal met een goed ondernemersplan. Hoewel dit geen onderdeel is wat je verplicht moet doen voordat je een eigen zaak gaat beginnen, is het wel verstandig. In een ondernemersplan kun je namelijk alles meenemen zodat je een beter idee krijgt van hoe de markt eruit ziet en wat je met je bedrijf allemaal wilt gaan bereiken. Ook belangrijk, het geeft inzicht in wat je plannen moeten gaan kosten, hoeveel concurrentie er is en wat je wilt gaan doen om deze te slim af te zijn.

Verzin een pakkende bedrijfsnaam

Een bedrijfsnaam gaat toch een beetje het visitekaartje van je onderneming worden. Het is het eerste waarmee potentiële klanten of bedrijven om mee samen te werken in aanraking gaan komen. Daarom is het belangrijk om te komen met een pakkende bedrijfsnaam waardoor iedereen eigenlijk gelijk weet dat het om jouw onderneming gaat. Probeer iets te verzinnen dat niet te lang is en binnen een of een paar woorden duidelijk maakt wat je precies doet. Een goede eerste indruk maken is in vrijwel iedere branche belangrijk en dat doe je het beste met een mooie en originele bedrijfsnaam.

Kies een rechtsvorm

De rechtsvorm van een bedrijf is afhankelijk van hoe je precies te werk zult gaan. Werk je alleen en heb je geen personeel, dan kun je als ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) een eenmanszaak beginnen. Andere rechtsvormen die veel voorkomen zijn een Besloten Vennootschap (BV) en Vennootschap Onder Firma (VOF), waarbij het gaat om bedrijven die wel personeel hebben. Het grootste verschil in de overige rechtsvormen zit hem erin hoe de aansprakelijkheid is geregeld, dus kijk goed dat je voor de juiste kiest.

Werk aan een uitgebreid marktonderzoek

Een marktonderzoek is de beste manier om te ontdekken hoe het ervoor staat in de branche waarin je aan de slag wilt gaan. Hiermee kun je veel leren over hoe realistisch en haalbaar je plannen zijn. Daarnaast geven ze je inzicht in wat de concurrentie doet en kun je zo strategieën bedenken om deze te slim af te zijn. Het is tevens een goed moment om te kijken wat jouw bedrijf echt uniek maakt en welke reden potentiële klanten hebben om iets bij jou af te nemen en niet bij anderen. Daardoor zal het een soort gids vormen die je helpt om je product of dienst op een goede manier op de markt te kunnen brengen.

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Zonder je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK), mag je als bedrijf niet beginnen in Nederland. Er geldt een inschrijfvergoeding van ruim 80 euro en na de inschrijving zal de KvK aan de Belastingdienst doorgeven dat je een eigen bedrijf bent begonnen. Dit hoef je dus niet zelf te doen. Bij de inschrijving geef je direct door welke naam je onderneming moet krijgen en wordt er gekeken of deze nog beschikbaar is.

Denk aan je administratie

Voor veel ondernemers is dit niet echt hun favoriete onderdeel van het hebben van een eigen zaak, maar het zal toch echt moeten gebeuren, het bijhouden van de administratie. Niet alleen is het wettelijk verplicht, het zal ook moeten gebeuren op een manier die aan de eisen van de Belastingdienst voldoet. Mocht je dit lastig vinden als ondernemer, dan is het niet onverstandig om de hulp in te roepen van iemand die gespecialiseerd is in administratie voor bedrijven, zodat je zeker weet dat alles op de juiste manier gedaan zal worden.

Regel de benodigde verzekeringen

Afhankelijk van welke producten en diensten je aanbiedt en in welke branche je actief bent, zul je jezelf moeten wapenen tegen verschillende dingen die kunnen gebeuren. Omdat je met een eigen bedrijf niet voor een werkgever actief bent, zul je ook zelf verantwoordelijk zijn voor de dingen die kunnen gebeuren. Om te voorkomen dat de financiële gevolgen niet te overzien zijn, is het daarom belangrijk te zorgen dat je goed verzekerd bent. Ook als je zelf ziek wordt of ineens minder werk hebt is het fijn om hier goed tegen verzekerd te zijn.

Zorg voor vindbaarheid met een website

Vandaag de dag zijn er nauwelijks meer ondernemingen die zonder een goede website kunnen. Wanneer je een prachtige pagina laat maken waarop alle activiteiten worden uitgelegd en bezoekers alle belangrijke informatie kunnen vinden, is dat een goed begin. Het heeft echter allemaal weinig nut als deze website niet goed vindbaar is. Veel potentiële klanten zullen zoekmachines gebruiken als ze iets nodig hebben. Daarom is het vooral belangrijk dat je een website hebt die goed organisch vindbaar is.

Wellicht ook interessant