Terug naar het verleden: dit was de cast van Kees & Co

Simone Kleinsma (2017)

Zo, dat is lang geleden. Veel van de jongere generaties zullen deze serie niet eens kennen, maar toch was het voor jaren lang toch wel een degelijk succes. Deze serie is echte komedie met niemand minder dan Simone Kleinsma in de hoofdrol. Voor velen was het destijds een heerlijke serie om bij weg te zakken. Onder andere omdat het gewoon Nederlandstalig is, kost het je hersenen niet veel energie om ervan te genieten.

Maar goed, of je nu de serie nu kent of niet, misschien is het weleens leuk om de cast van de serie eens te bespreken. We zullen je vertellen over de personages zelf, maar ook door wie de personages werden vertolkt. Het geeft je een idee van of je de serie überhaupt wil kijken of neemt je gewoon lekker mee naar de nostalgie. Either way zijn we er om jou te informeren. Iets waar we sowieso erg blij van worden.

De oude versus de nieuwe Kees & Co

Ohja, ook handig om te weten: in 2019 werd er een nieuwe Kees & Co uitgezonden. Vanwege het aanhoudende succes van de originele variant, die uit 1997-2006, werd er een reboot gemaakt. De cast is daarin ietwat verschillend aan de nieuwe, dus dat zullen we als vanzelfsprekend ook in deze blog bespreken.

Waar gaat Kees & Co over?

Nog even een kleine tussenstop tussenstop voordat we echt overgaan naar de cast. Want, voor degene die de serie niet kennen, is het misschien wel even leuk om te vertellen waar het over gaat. Dus, ‘Kees & Co‘ is een Nederlandse komedieserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1997. De serie volgt het leven van Kees Heistee, gespeeld door Simone Kleinsma, een moeder die haar best doet om haar gezin draaiende te houden na de perikelen met haar man. De serie staat bekend om zijn humoristische kijk op het dagelijks leven en de uitdagingen waarmee Kees en haar familie worden geconfronteerd.

De cast van Kees & Co

En dan nu, over naar de cast. De ‘oud’ refereert naar de serie uit 1997 en ‘nieuwe’ naar degene uit 2020. Zoals je kan zien is eigenlijk de gehele cast verandert, behalve degene die bovenaan beide lijsten pronkt, namelijk Simone Kleinsma als Kees Heistee.

Oud

 • Simone Kleinsma als Kees Heistee
  (1997-2006)
 • Rik Hoogendoorn als Ben Heistee
  (1997 – 2000)
 • Amber Teterissa als Anne Heistee
  (1997 – 2002)
 • Robin Tjon Pian Gi als Rudie Heistee
  (1997 – 2000)
 • Esther Roord als Sonja Wegeman
  (1997 – 2006)
 • Victor Low als Frank Speijer
  (2004–2006)
 • Nikkie Plessen als Mariël Speijer
  (2004–2006)
 • Sascha Visser als Steven Speijer
  (2004–2006)
 • Margo Dames als Joke Speijer
  (2004–2005)

In de nieuwe serie gaat het verhaal van Kees verder. Dit keer komt zoon Rudie samen met zijn vriendin Coosje weer thuiswonen, wat resulteert in grappige momenten.

Nieuw

 • Simone Kleinsma als Kees Heistee
  (2019-2020)
 • Chantal Janzen als Coosje van Vliet
  (2019)
  Tina de Bruin als Coosje van Vliet
  (2020)
 • Tibor Lukács als Rudie Heistee
  (2019–2020)
 • Lizzy van Vleuten als Annelot van Vliet
  (2019–2020)
 • Maurits van Brakel als Lars van Vliet
  (2019–2020)

Maar goed, jammer genoeg kwam er in 2020 al een einde aan de serie. En dat terwijl er nog wel honderdduizenden mensen naar elke aflevering keken. Wellicht had het iets te maken met de corona pandemie. Er werd bijvoorbeeld veel gewerkt met live publiek en dat kon toen natuurlijk niet, met zo’n grote groep voor zoiets bij elkaar komen. Omdat er al een reboot is geweest denken we echter niet dat er nog een keer een vervolg zal komen. Simone Kleinsma is bijvoorbeeld ook niet meer de jongste.

Wie is Simone Kleinsma?

Ja, je kent haar naam vast ergens van, maar wie is Simone Kleinsma nu eigenlijk?

Simone Kleinsma is een veelgeprezen Nederlandse actrice en zangeres, geboren op 8 mei 1958 in Amsterdam. Ze is bekend om haar veelzijdige talent en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in zowel theater, film als televisie. Kleinsma heeft vele hoofdrollen gespeeld in Nederlandse theaterproducties, waaronder musicals zoals ‘Mamma Mia!’ (Donna) en ‘Sunset Boulevard’. Ze heeft ook verschillende prijzen gewonnen voor haar werk, waaronder meerdere Musical Awards en een Gouden Kalf. Kleinsma staat bekend om haar warme uitstraling, sterke acteervaardigheden en krachtige zangstem, waardoor ze een geliefde en veelgevraagde artiest is in Nederland.

Als wij onze mening mogen geven, dan zijn wij echt het meeste fan van haar stem. Ze zingt de sterren van de hemel. Een bekend liedje is ‘Zonder jou’ die vaak samen met Paul de Leeuw zong. Een beetje een liedje zoals ‘Mag in dan bij jou’ van Claudia de Breij, dat ook veel op begrafenissen wordt afgespeeld. Een ander prachtig lied wat zij heeft gezongen, is Simone Kleinsma met ‘De hemel is dichtbij’.

Conclusie

De cast van ‘Kees & Co’ bestaat uit een getalenteerde groep acteurs die de personages tot leven brengen met hun charme en vakmanschap. Simone Kleinsma schitterde als de hoofdrolspeelster Kees Heistee, met haar onmiskenbare talent en charisma. Daarnaast vulde acteurs zoals Rik Hoogendoorn, Plien van Bennekom en Chantal Janzen de cast aan met hun unieke karakters en komische timing. Samen creëerden ze een dynamische en humoristische sfeer, waardoor ‘Kees & Co’ een geliefde Nederlandse komedieserie is die al jarenlang het publiek wist te vermaken.

Wellicht ook interessant