Spaarpot Action, Lidl & meer Budget Keuzes

pink pig coin bank on brown wooden table

In een wereld vol met high-tech ontwikkelingen, zoals apps waar je kan investeren of sparen, lijken spaarpotten soms een vergeten reliek uit het verleden. Maar laten we eerlijk zien, wie kan de charme van een eenvoudige spaarpot weerstaan. Het is handig om wisselgeld in kwijt te kunnen, het is fijn om je kinderen bewust te maken van geld en is soms zelfs een leuke accessoire in je interieur.

Misschien omdat ze nog maar weinig worden verkocht óf omdat het simpelweg goedkoop is om te maken, zijn er talloze budget varianten van spaarpotten op de markt te vinden. In deze blog lees je waar je deze aanschaft. We beginnen bij het assortiment van de Action en zullen langzaamaan doorgaan. Je vindt van allerlei soorten, maten en kleuren. Wat een feest! Lees je gauw verder?

Spaarpot Action

Een geweldige winkel om de zoektocht naar jouw nieuwe spaarpot te vinden, is de Action. Hun assortiment lijkt eindeloos en ze hebben altijd wel voor ieder wat wils. We zullen een aantal spaarpotten uit het assortiment onder de loop nemen.

Spaarpot

Prijs: €0,99
Afmetingen: 7 x 7 x 6 cm

Het is niet één spaarpot, nee, het zijn er wel vijf. Je kiest uit een panda, hond, kat, aapje en… en wolk? Nou ja, de wolk is geen dier maar ziet er nog net zo lang uit. Gezien de wat witachtige kleuren, past de spaarpot zelfs in elk interieur. We vinden het dan ook wat onzin om te zeggen dat deze alleen voor kinderen is. Overigens zouden we er niet voor kiezen om hier briefgeld in te bewaren, gezien de pot dan vrijwel meteen vol zit en je er maar moeilijk andere briefjes in kwijt kan. Waarschijnlijk heb je zelf al wel een idee welk geld je erin kwijt wil. Bijvoorbeeld geld voor collectes, of iets dergelijks.

Geldkist

Prijs: €2,22
Afmetingen: 8,5 x 11,5 cm

Je leest het goed, dit betreft een geldkist. Deze is dan wél weer heel erg geschikt voor briefgeld. Althans, briefgeld is over het algemeen wel langer dan 11,5 cm, maar vouw het dubbel en je probleem is opgelost. Dat je nu ook briefjes kan sparen is handig, want zo kan je bijvoorbeeld sparen voor een weekendje weg met je geliefde. Het sparen gaat namelijk op deze manier toch wat sneller dan sparen met maximaal 2 euro, omdat dat de munt is met de meeste waarde. Verder is de geldkist in de kleuren roze, zwart, blauw en grijs beschikbaar. Je kan er nu zelfs voor kiezen om je hele gezin te voorzien van zo’n mooi ding. Elke geldkist is voorzien van een sleutel, dus niemand kan er ongewenst geld uitpakken!

Spaarpot (cilinder)

Prijs: €0,99
Afmetingen: Ø 8 x 9 cm

Afgezien van het feit dat je wellicht fan bent van onder andere Frozen, zouden we deze spaarpot classificeren als een spaarpot voor kinderen. Handig, omdat je op deze manier misschien kan beginnen om je kind bewust te maken van de waarde van geld. Het is namelijk essentieel om kinderen het belang van geld bij te brengen. Geld stelt ons in staat om te leven, te leren sparen, en onze dromen waar te maken. Het leert verantwoordelijkheid en helpt bij het begrijpen van de waarde van hard werken. Misschien verdient hij of zij een eerste 50 cent voor het in- en uitpakken van de vaatwasser, of wordt vaders eens geholpen in de tuin.

Spaarpot Lidl

Vaak bestaan er budgetvarianten van artikelen van merken die bij de Lidl worden verkocht. En voor de duidelijkheid bedoelen we dan de webwinkel van de Lidl. Deze plek is een walhalla aan van allerlei spullen, maar helaas dus geen spaarpot. Ach, er zijn nog genoeg andere budgetkeuze spaarpotten op de markt, dus waar wachten we nog op!

Andere budget keuzes

We gaan maar direct door naar andere budget keuzes. Ervaar je het trouwens als een last, het kiezen uit ál die spaarpotten ook al hebben we een selecte keuze gemaakt? Geen probleem. Aan het einde van de blog vind je een koopgids. Hierin staan punten waaraan jij je kan vasthouden om uiteindelijk de juiste keuze spaarpot kan maken. You got this!

Spaarpot HEMA

Bij de Hema verkopen ze wel meerdere spaarpotten, maar deze vonden wij het meest ‘anders’ dan degene die wel al hebben besproken. Het gaat om de spaarpot hout 8.5×8.5.

Prijs: €4,50
Afmetingen: 8,5 x 8,5 cm

Het leuke aan deze spaarpot is, is dat het een blokje is dat volledig is gemaakt van hout. Hierbij worden je wat ons betreft twee keuzes voorgelegd. Of je kiest ervoor om ‘m zo te laten, óf, en dat vinden wij veel leuker, je gaat de spaarpot zelf versieren. Schaf een set stiften aan en kleuren maar. Wellicht dat je eerst even een design met potlood kan voortekenen, maar daarna hup, kleuren maar. Leuk voor als activiteit met vriendinnen of misschien wel op een kinderfeestje. Kan iedereen ‘m daarna vullen met netgeld (bijvoorbeeld chocolademunten).

Spaarpot Merkloos

Prijs: €5,99
Afmetingen: 10 x 10 cm

De COSY & SPAARPOT EEND 3 ASS 10X10HCM. Wat een vriendje is dit nu al. Het materiaal van deze spaarpot is steen, wat ons erg doet denken aan de klassieke vorm van spaarpotten hoe wij deze kennen. Het leuke is dat je, als je niks aangeeft, een willekeurige eend krijgt opgestuurd. Zo is het zelfs nog voor jezelf een verrassing wat je in handen hebt. Hoewel hij wellicht wat aan de duurdere kant is, valt de prijs wat ons betreft nog wel erg mee. Er zijn spaarpotten waar je makkelijk al zo’n twintig euro voor neerlegt. Dan valt zes euro nog wel mee, nietwaar?

Spaarpot Xenos

Net als bij de Hema worden bij de Xenos wel meer dan één spaarpot verkocht. We zullen dan ook niet het gehele assortiment bekijken. Sterker nog, dat assortiment zal ongetwijfeld geregeld veranderen, dus dan is dat al helemaal niet handig. Zie hier in ieder geval de Spaarpot mini varken – delfts blauw.

Prijs: €2,99
Afmetingen: 5 x 4 x 5 cm

Ja, het is écht een mini varken. Wij zouden er daarom eerder voor kiezen om deze spaarpot als decoratiestuk neer te zetten, maar ja, who are we om die beslissing te maken. Op de slaapkamer van een 3-jarige staat hij ongetwijfeld ook heel goed. Gezien hij of zij waarschijnlijk nog geen vermogen heeft en alles wat hij heeft bestaat uit een aantal ‘centjes’, zal deze grootte misschien nog wel genoeg zijn. En anders geldt het feit van dat het kind al een hele spaarpot heeft vol gespaard, waar je hem of haar dan weer op kan complimenteren. Ach, je komt er vast wel uit.

Spaarpot Allgifts

Prijs: vanaf €1,22
Afmetingen: 9,5 cm x 7,3 cm x 7,6 cm

Zo, lekker specifiek, die afmetingen die we hier voor je neer hebben gezet. De reden voor het feit dat we deze hier neer hebben gezet, is niet zo zeer vanwege de prijs. Het betreft immers een ‘vanaf prijs’. Waarom we wel deze uitlichten, is omdat deze spaarpot een relatiegeschenk kan zijn. Je koopt deze in bulk en geeft er bijvoorbeeld eentje aan ál je werknemers. Plak je logo erop en je bent al helemaal voorzien van een stukje reclame.

Koopgids spaarpot

Zoals beloofd volgt hier een beknopte koopgids. Deze omvat punten waarmee jij waarschijnlijk wel een keuze kan maken in de lijst van spaarpotten die wij hierboven voor je hebben geselecteerd.

 1. Doel stellen
  Bepaal waarvoor je het geld wilt sparen. Is het voor een vakantie, een nieuwe auto, een noodfonds of iets anders? Het doel zal bepalen hoeveel je moet sparen en welk type spaarpot het beste bij je past. Wanneer je spaart voor een wereldreis, zal je met een mini spaarpot letterlijk niet genoeg ruimte hebben.
 2. Type spaarpot kiezen
  Er zijn verschillende soorten spaarpotten beschikbaar, van eenvoudige glazen potten tot complexere elektronische spaarsystemen. Kies een spaarpot die past bij je doel en je spaargewoonten. Als je bijvoorbeeld vaak contant geld hebt, kan een traditionele glazen spaarpot goed werken. Als je echt een doel hebt, is misschien een spaarpot die automatisch het geld telt iets voor jou.
 3. Budgetteren
  Stel een budget op om te bepalen hoeveel geld je elke maand wilt sparen. Zorg ervoor dat het realistisch is en past bij je financiële situatie. Het is belangrijk om consistent te zijn in je spaarinspanningen. Aan de andere kant, een spaarpot voor collecties hoeft niet echt gebudgetteerd te worden.
 4. Bijhouden van vooruitgang
  Houd bij hoeveel geld je hebt gespaard en hoe dicht je bij je doel bent. Dit kan je motiveren om door te gaan met sparen. Kies je bijvoorbeeld voor die houten spaarpot waar we eerder over sparen, dan kan je het er misschien in potlood opzetten. Gum het oude bedrag uit en zet een nieuw bedrag er weer neer als je er extra geld in doet.

Alles goed doorgelezen? Fijn, dat weet je waarschijnlijk nu wel voor welke spaarpot je uiteindelijk zal gaan.

Wellicht ook interessant