Marcel Melis: vermogen, huis, leeftijd, carriere en meer

1 U.S.A dollar banknotes

Een voorbeeld van iemand die rijk is? Nou, wat dacht je van Marcel Melis. Deze beste man is misschien niet bij iedereen bekend, maar zeker wel rijk. Hij praat graag over hoe hij zijn vermogen heeft vergaard en laat er geen gras over groeien. Tegenwoordig is hij een multimiljonair en geniet hij van een leven hard werken in luxe.

In deze blog zullen we ingaan op zijn leven, zijn investeringen, hedgefondsen, privé aspecten en nog veel meer. Laat je inspireren door zijn verhaal en leer dat er veel meer mogelijk is dan je misschien denkt!

MG Investments

MG Investments is het imperium van Marcel Melis. Sinds de oprichting in 2010 is dit inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met maar liefst 1 miljard euro aan investeringen. Echter is dat niet waar zijn carrière begon.

Carrière

Het begon allemaal nadat hij begon met investeringen, ten tijde van een goed inkomen uit een vaste loondienst. Hij startte met investeren in vastgoed, terwijl hij zich in zijn baan bezighield met trading. Het bleek een succes, want door zijn successen om bepaalde dingen te identificeren, werd zijn naam al gauw bekend in die wereld.

Uiteindelijk lanceerde hij na een aantal jaar zijn eigen hedgefonds, MMT Energy Fund, dat hij tot 2010 in beheer had.

Wat is een hedgefonds?

Even tussendoor, want we begrijpen goed dat je misschien helemaal niet weet wat een hedgefonds is. Eigenlijk is een hedgefonds ‘gewoon’ een beleggingsfonds, maar kenmerkt zich toch van die algemenere fondsen. Er worden bijvoorbeeld veel meer strategieën toegepast om rendement te behalen. Bovendien is het meestal alleen toegankelijk is voor geaccrediteerde investeerders en institutionele beleggers.

Hedgefondsen proberen doorgaans hun beleggingsportefeuille te beschermen tegen marktrisico’s door hedging-technieken te gebruiken, vandaar de naam. Ze kunnen zowel long- als shortposities innemen, en ze gebruiken vaak hefboomwerking om potentieel hogere rendementen te behalen. Vanwege hun complexiteit en risico’s zijn hedgefondsen onderhevig aan strengere regelgeving en hebben ze doorgaans hogere kosten in vergelijking met traditionele beleggingsfondsen.

En toen?

Melis lanceerde dus zijn eigen hedgefonds en boekte daarmee al vele successen. Vandaag de dag heeft hij een bedrijf genaamd MGI, ofwel MG Investments. Verspreid over bijna de hele wereld, zijn er al 600 institutionele investeerders aangesloten. Naast zijn werk bij MGI, is hij ook nog een Vice President van Young America Capital. Al met al kunnen we daarmee concluderen dat hij, inclusief al het vastgoed dat hij nog beheert, ontzettend veel geld heeft verdient.

Hard werken

Maar bij dat harde werken moet ook worden verteld dat Marcel Melis ontzettend hard werkt. Het komt niet vanzelf aanvliegen en is zich heel bewust van de waarde van geld. Zo spreekt hij in een podcast over zijn dochter, van wie hij verwacht dat ze met 16 jaar gewoon gaat werken. Niet omdat het nodig is, maar om haar bewust te maken van de waarde van geld. Het grappige is dat zijn dochter helemaal niet materialistisch is ingesteld. Ze wil dan ook alles behalve in de Ferrari van Melis worden rondgereden.

Huis en auto’s

Een Ferrari? Ja zeker. Het schijnt zo te zijn dat Melis een groot huis heeft met een mooie garage waar een aantal pareltjes van auto’s in staan opgeslagen. Het gaat op dit moment om de volgende auto’s:

  • Porsche 911 Turbo S
  • Mercedes G63
  • Ferrari 488 Pista

Of hij ook echt weet waar hij in rijdt? Nou ja, in principe wel, al twijfelt hij over een antwoord op de vraag of zijn Ferrari een V8 of V10 heeft. Voor auto kenners zal dat een pijnlijk antwoord moeten zijn geweest. Ze vragen zich misschien bijna af waarom hij zo’n auto ‘mag’ rijden, als hij niet eens weet wat het is. Een auto enthousiasteling is Marcel Melis in ieder geval wel.

Een grote villa

Maar goed, die auto’s hoeven niet in de regen te staan, gezien ze in de garage staan van de enorme villa die Melis heeft laten bouwen. Het optrekje bevindt zich in Naarden en is volledig vanaf de grond opgebouwd, naar de wens van Melis. Zo is er een sportschool, gastenhuisje en dus die enorme garage in aanwezig. Dit klinkt als een droom voor velen, maar voor Melis was dit niet het geval. Althans, hij is er natuurlijk wel blij mee, maar wanneer hem wordt gevraagd of hij hier altijd al van droomde, is zijn antwoord ‘nee’.

Gezinsleven

In een podcast vertelde hij dat hij tenminste één dochter heeft. Maar de rest van zijn gezin, inclusief partner, laat hij eigenlijk vooral buiten de schijnwerper. We snappen erg goed dat hij ’thuis’ in zijn eigen bubbel wil leven en daarom niet met zijn familie te koop loopt. Wellicht dat we in de toekomst hier meer informatie over zullen vergaren.

Over de toekomst gesproken, we zijn erg benieuwd waar het heen gaat met MGI Family Office en de andere zaken die Melis beheert. We zullen je in ieder geval op de hoogte houden!

Wellicht ook interessant