Lamineerapparaat Action, Lidl & meer Budget Keuzes

a person sitting at a table with a book

Lamineren wordt vaak gedaan om documenten of afbeeldingen te beschermen tegen beschadiging, zoals scheuren, vocht en vervaging. In principe doe je niks anders dan het papier bedekken met een transparante plastic laag, waardoor het duurzamer wordt en langer meegaat. Denk maar eens aan basisscholen, waar bijvoorbeeld de dagritme kaarten van de kleuters worden gelamineerd. Handig, want als ze die met hun vieze vingertjes aanraken, kan je ze zo weer schoonmaken met een doekje.

Goed, een school is natuurlijk niet de enige plek waar je zo’n lamineerapparaat tegen zult komen. Als jij er om wat voor reden dan ook eentje zoekt, ben je hier in ieder geval aan het juiste adres. Sterker nog, we gaan specifiek in op de budget varianten van dit apparaat. Alles is al duur genoeg, dus waarom zo veel meer besteden aan iets dat ook goedkoper kan?

Lamineerapparaat Action

In principe hoop je dat een budget variant van een artikel al gewoon bij de Action te koop is. Dat laat zien dat het product populair is en blijkbaar prima werkt, anders zou het al lang en breed uit het assortiment zijn gehaald. En inderdaad, we kunnen je verblijden met een lamineerapparaat van deze winkel. Kijk maar eens:

Fichero lamineerapparaat

Prijs: €12,95

Alle A4’tjes of kleinere papieren kan je met dit apparaat lamineren. Sterker nog, je kan meteen beginnen! Bij de aanschaf van dit lamineerapparaat, krijg je namelijk al vijf lamineervellen. Deze zijn overigens ook los te koop bij de Action, maar zo heb je sowieso de garantie dat je iets kan doen. Zo kan je misschien ook wel gelijk uitproberen of hij werkt. Bewaar het bonnetje goed tot het moment je denkt ‘ja, ik ben tevreden met deze lamineerder’. Waarschijnlijk had je dat ook al zelf bedacht, maar better be safe than sorry, right? Ach, anderzijds is het ‘maar’ een apparaat van dertien euro, dus de wereld zal echt niet vergaan als je hierin de verkeerde keuze maakt.

Klik hier om het lamineerapparaat te bekijken
Klik hier om losse lamineervellen te bekijken (€1,99 per stuk)

Lamineerapparaat Lidl

De website van de Lidl is er ook eentje waar we onszelf úren kunnen vermaken. Ze hebben namelijk zo ontzettend veel producten, dat we door de bomen het bos bijna niet meer zien. Gelukkig bestaan er gewoon zoekfuncties op zo’n site en kunnen we je alvast vertellen dat we hiermee ook een lamineerapparaat hebben gevonden. Lees:

UNITED OFFICE® Lamineerapparaat 

Prijs: €34,99

Oké, we geven het toe. Dit is absoluut niet het meest goedkope lamineerapparaat dat je ooit zult tegenkomen. Echter is het er wel eentje waar je tot A3 formaat papieren in kwijt kan. Heb je bijvoorbeeld een mooie poster waar je als team jullie waarden op hebt gezet, dan kan je deze zo lamineren en ophangen in het kantoor. Lekker als zo’n reminder waar je dan aan vanaf kan lezen hoe goed jullie het met elkaar hebben, om maar een voorbeeld te noemen. Anderzijds werkt het ook voor talloze andere apparaten, natuurlijk. Een leuk feitje aan dit apparaat is overigens dat hij in zowel een witte als zwarte kleur beschikbaar is. Kies de kleur waar jij gelukkig van wordt!

Klik hier om het lamineerapparaat te bekijken
Klik hier om het lamineerfolie te bekijken (€4,99 per stuk)

UNITED OFFICE® Lamineerapparaat

Prijs: €24,99

Nee, het is inderdaad niet hetzelfde lamineerapparaat als we hierboven hebben beschreven. Deze variant is namelijk net ietsje kleiner en kan maximaal A4 formaat aan papieren aan. Het lamineerapparaat mag je overigens wel onder de noemer ‘speedy Gonzalez‘ zetten, want de opwarmtijd is maximaal 2 minuten. In principe kan je zowel koud als warm lamineren, wat je persoonlijke voorkeur natuurlijk bevestigd. Overigens is de lamineerdikte bij warm lamineren 80 – 125 micron, bij koud ligt het op max. 200 micron. Hartstikke fijn dus, al deze specficaties. Note to self: we zetten niet bij alle beschrijvingen in deze blog alle specificaties neer, dus als je iets mist qua informatie, druk dan op de link van het desbetreffende lamineerapparaat.

Klik hier om het lamineerapparaat te bekijken

Andere budget keuzes

Naast de verkoop van lamineerapparaten bij de Action en Lidl, zijn er ook genoeg andere budget keuzes op de markt. Deze laten we je graag aan je zien, vandaar de onderstaande lijst aan (onbekende) merken lamineerapparaten. Lees het vooral rustig en op je gemak door, om alle opties tot je te laten doordringen.

Lamineerapparaat Nedis

Prijs: €23,99

Als je je beseft dat er ook een lamineerapparaat van dit formaat bestaat van over de driehonderd euro, dan is er eentje van nog geen vijfentwintig euro inderdaad goedkoop. We zeggen daarmee niet per se dat goedkoop ook duurkoop betreft, maar schetsen een idee van de bestaande markt. Anyway, dit lamineerapparaat is te gebruiken met papieren tot A4 formaat. Verder is de machine al binnen maximaal vijf minuten opgewarmd en kan je daarna meteen aan de slag. Het is overigens ook mogelijk om karton te plastificeren (denk bijvoorbeeld aan een demonstratiebord), mits het niet dikker is dan 6 mm. Wat ons betreft een koopje, gezien je binnen no time de meest uiteenlopende documenten en andere papieren kan lamineren.

Klik hier om het lamineerapparaat te bekijken

Lamineerapparaat 123inkt

Prijs: €25,50

Hadden we het net over een ‘speedy Gonzalez‘ qua opwarmtijd, dan denk je dat nu misschien wel bij deze qua het lamineren zelf. In topvorm tikt dit apparaat namelijk een snelheid van 400mm/min aan. Zo ben je in een mum van tijd klaar met lamineren. Dat is fijn, want op veel kantoren geldt nog steeds de leus ’tijd is geld’, dus je wil aan zo’n rotklusje eigenlijk niet meer tijd kwijt zijn dan nodig. Hoe dan ook is het een schappelijke prijs voor een prima apparaat. Wees je er echter wel van bewust dat je geen lamineervellen bij het apparaat krijgt geleverd. Deze moet je dus meteen aanschaffen, wil je het apparaat ook meteen gaan gebruiken. Het zou zonde zijn als je het vergeet.

Klik hier om het lamineerapparaat te bekijken

Lamineerapparaat Makro

Prijs: €18,14 incl. btw

Zelfs bij een groothandel kan je een lamineerapparaat aanschaffen. Ook best logisch, want als je werkt op een groot kantoor is het wat overdreven om slechts één zo’n apparaat aan te schaffen. In ieder geval gaat het hier om de SIGMA Lamineermachine L311 A3, polycarbonaat, 122 x 460 x 90 mm, warme en koude laminering. De naam van het apparaat geeft je al genoeg informatie over de specificaties. Echter staat er op de site een nog wat specifiekere en duidelijkere beschrijving, dus misschien vind je dat wat interessanter. Wij zouden zeggen, een prima apparaat voor een prima prijs. Kopen maar!

Klik hier om het lamineerapparaat te bekijken

Koopgids lamineerapparaat

We snappen dat je als ondernemer niet van álles verstand hebt. Misschien weet je ook eigenlijk niet echt waar je op moet letten bij de aanschaf van een lamineerapparaat. Vandaar dat we een beknopte koopgids hebben opgesteld, wat je doet herinneren aan de belangrijkste aspecten van zo’n ‘ding’. Zie maar eens:

 • Snelheid
  Overweeg de lamineersnelheid als je grote volumes moet verwerken. Het is dan ook fijn dat alles automatisch gaat, zodat je je kan focussen op het voorbereiden van de lamineervellen, in plaats van dat je daar nog eens extra tijd aan kwijt bent.
 • Formaat
  Lamineerapparaten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van A4-formaat voor standaarddocumenten tot grotere formaten voor posters en andere grotere items. Kies een formaat dat geschikt is voor de soorten documenten die je wilt lamineren. Ons advies: als je nooit groter gaat dan A4, koop dan niet een apparaat dat ook grotere vellen kan lamineren.
 • Opwarmtijd
  De opwarmtijd varieert van apparaat tot apparaat. Snellere opwarmtijden betekenen dat je sneller aan de slag kunt. Gezien deze warmte is het zaak altijd op te letten bij het gebruik van het apparaat door kinderen.
 • Automatische uitschakeling
  Sommige lamineerapparaten hebben een automatische uitschakelfunctie die het apparaat uitschakelt als het een bepaalde tijd niet wordt gebruikt. Dit kan handig zijn om energie te besparen en de levensduur van het apparaat te verlengen.
 • Dikte van lamineerhoezen: Controleer de maximale dikte van de lamineerhoezen die het apparaat kan verwerken. Enkele lamineerapparaten kunnen dikkere hoezen aan dan andere. Vaak is het slim om lamineerhoezen te kopen bij de winkel waar je deze hebt aangeschaft. Want, waarom zouden zij hoezen verkopen die niet eens geschikt zijn voor hun eigen lamineerapparaat?

We hopen je met bovenstaande informatie voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, informeer dan naar informatie bij de winkel waar je het lamineerapparaat gaat aanschaffen.

Wellicht ook interessant