Familie Baanders, zijn vermogen & meer interessante informatie

Sinds 2017, inmiddels alweer zo’n 7 jaar geleden, kunnen we bij PowNed genieten van hippe, frisse, jonge presentator en verslaggever. We hebben het natuurlijk over niemand minder Mark Baanders. Deze prachtige man is inmiddels op veel meer plekken te zien en langzamerhand wordt hij dan ook steeds populairder bij het grote publiek. Onder andere zijn deelname aan Expeditie Robinson deed veel goeds voor zijn reputatie.

Wie Mark Baanders precies is, hoe zijn familie eruit ziet, wat er bekend is over zijn vermogen en nog veel meer interessante informatie, lees je in deze blog. We vertellen je over zijn leven als bekende Nederlander en zijn werk bij PowNed. Anyway, absoluut de moeite waarde om te lezen, als je het ons vraagt.

Wie is Mark Baanders?

Nu begrijpen we dat je, als je je niet echt bezighoudt met de showbizz van Nederland, dat je geen idee hebt wie Mark Baanders is. Vandaar de korte introductie op deze man.

Mark Baanders, geboren op 26 november 1997 en opgegroeid in Oud-Zuid Amsterdam, is een presentator die bekend staat als ‘Slijptol’. Jaren terug maakt hij zijn debuut als verslaggever bij AT5, later stapte hij over naar PowNed. Toen een aantal jaren later Dennis Schouten de laatstgenoemde omroep verliet, nam Baanders zijn plaats in en begon zijn bekendheid wat te gaan rollen. Inmiddels is hij te zien in verschillende programma’s, waaronder laatst nog eentje op NPO3. Baanders pakt zijn baan met een hoop humor aan en dat valt bij veel mensen goed in de smaak. Het enige waar je aan zou kunnen moet wennen, is zijn stem. Het is namelijk het geval dat Baanders’ stem klinkt alsof hij de avond ervoor flink heeft doorgehaald. Echter is het scherpe, rauwe en krakende stemgeluid gewoon ‘van nature’ zo. Vandaar de bijnaam ‘Slijptol’.

Bekendheid

De meeste bekendheid en sympathie bij het grote publiek heeft hij de laatste waarschijnlijk opgedaan bij zijn deelname aan Expeditie Robinson. Want, hoewel Baanders de finale net niet haalde, nam hij toch wel 34 van de 35 dagen deel aan het programma. Reacties onder zijn posts over het programma zijn lovend, vriendelijk en hartverwarmend. Eén reactie luidde als volgt:

Ik kende je niet, en had nogal een vooroordeel (rechtse braller) maar wat héb ik me vergist!!! Je bent echt zo’n leuke jongen en jij máákt dat programma gewoon totaal. Jij moet een eigen show. Hoop nog veel van je te zien na ER!

Voorafgaand aan de zijn deelname aan Expeditie Robinson, deed Baanders ook al mee aan programma’s als Hunted VIPS en De slimste mens. Overigens kwam hij ook weleens op een negatieve manier in het nieuws, althans, niet door iets wat hij deed, maar iets dat een ander hem aandeed. Tijdens een incident in de coronaperiode op Urk, waar Baanders met andere journalisten aanwezig was vanwege een kerk die gewoon nog honderden bezoekers aantrok, werd er op hem ingereden. De dader kreeg hiervoor uiteindelijk een taakstraf van 80 uur.

Familie

Nog even iets persoonlijks over Baanders: hij is een echt familiemens. Dat was onder andere te lezen in een Instagram-post waarin hij een speciale brief aan zijn familie schreef na zijn deelname aan Expeditie. Deze post hebben we hieronder voor je neergezet.

Wat je daarin ook kan lezen, is de liefde naar zijn vriend. Voor het publiek is Baanders al langere tij duit de kast en sinds een aantal jaar is hij dolgelukkig met vriendje Boaz. We vinden het ontzettend lief en hopen dan ook dat ze elkaar nog voor een langere tijd zo leuk blijven vinden.

Vermogen

Natuurlijk zijn we ook wel nieuwsgierig naar wat dat dan schuift, zo’n baan die Baanders heeft in combinatie met de bekendheid die hij heeft vergaard. En om nog even op zijn baan terug te komen: hij is nog steeds verslaggever bij PowNed, maar richt zich ook steeds meer op het presenteren en het maken van programma’s. Bovendien is hij bezig met het opzetten van een skincare lijn voor mannen. Hij ziet dit zelf in ieder geval als een gat in de markt, omdat het aanbod daarin nog steeds minimaal is.

Genoeg om trots op te zijn, dus. Helaas is het niet bekend hoeveel Baanders hier allemaal aan verdiend. We kunnen natuurlijk wel indicaties geven, maar aangezien je er ook zó ver vanaf kan zitten, laten we dit maar in het midden. Bovendien zeggen inkomsten natuurlijk niet altijd iets over het vermogen van iemand. Leeft iemand met een gat in zijn hand, dan kan het vermogen net zo laag zijn als iemand die rondkomt van een minimumloon, om het maar even plat te zeggen (dit staat dan wel los van vermogen dat zit een huis, of iets in die trant).

Conclusie

In ieder geval hopen we nog veel van onze ‘Slijptol’ te horen in de toekomst. Het zou mooi zijn als hij zijn dromen kan namaken en hij bijvoorbeeld inderdaad dat skincare merk van de grond kan opbouwen. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn we er niet rouwig om als hij zijn tijd indeelt om meer aan tv-programma’s, zoals die Expeditie Robinson, mee te doen. Denk jij er hetzelfde over?

Wellicht ook interessant