Een bedrijfstuin goed inrichten: houd hier rekening mee

Wanneer je een eigen bedrijf hebt met een mooi kantoorpand, dan is het natuurlijk goed om alles binnen voor elkaar te hebben. Toch is het belangrijk om ook de buitenkant niet te vergeten. Zo kan het zijn dat je een mooie bedrijfstuin hebt die je op een gave manier kunt inrichten. Je hoeft namelijk niet alleen maar op kantoor te werken. Hieronder lees je precies hoe je een bedrijfstuin goed kunt inrichten, zodat jij en je collega’s gerust aan de slag kunnen gaan in de mooie tuin.

1. Een goed ontwerp

Allereerst is het belangrijk dat je een goed ontwerp maakt voor je bedrijfstuin. Zo moet je eerst bepalen wat de doeleinden gaan zijn van de bedrijfstuin. Wordt het een extra werkplek, wordt het een plek waar je kunt ontspannen of wil je graag een mix van beide? Op die manier kun je eens goed nadenken wat je precies wilt hebben met je bedrijfstuin. Het kan zijn dat je zelf niet zo goed kan ontwerpen en dat je dat liever aan iemand anders overlaat. Zo kun je gerust een tuin laten ontwerpen met alles erop en eraan. Het is echter wel van belang dat je je wensen doorgeeft en dat je dus gaat kijken wat je in je tuin wilt hebben. Op die manier kun je met gemak een tuinarchitect laten werken aan je bedrijfstuin, zodat jij en je collega’s binnen no time buiten kunnen gaan zitten. Een tuinarchitect kan je op een goede manier helpen in jouw bedrijfstuin en hem maken zoals jij dat wilt. Bedenk dus snel waar het terras moet komen, hoeveel groen er in je tuin moet komen en waar je een plekje voor ontspanning kan maken.

2. Onderhoud

Een tuin kost natuurlijk onderhoud, toch kun je er zelf voor kiezen hoeveel onderhoud je tuin nodig heeft. Het kan zijn dat je een groot bedrijf hebt, met een grote tuin en dan niet zoveel zin hebt om continu de tuin netjes te moeten houden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een onderhoudsvrije tuin te nemen. Hierdoor heb je weinig onderhoud en hoef je er dus ook niet veel tijd aan te besteden. Toch kan het ook lekker zijn om soms bezig te moeten in de tuin. Op die manier krijg je wat afleiding van je werk en kun je bezig gaan tussen het groen. Het is dus van belang dat je voor je bedrijf de overweging maakt over het onderhoud van de tuin. Mocht je toch willen gaan voor veel groen en weinig onderhoud, dan zou je er ook iemand voor in kunnen schakelen die je tuin geheel netjes en verzorgd houdt. Zo kun je blijven genieten van al het groen en hoef je je geen zorgen te maken dat je tuin verwilderd is.

3. Waarom een bedrijfstuin?

Waar je ook rekening mee moet houden als je een bedrijfstuin wilt hebben, is het doel van de tuin. Het is belangrijk dat je het doel voor ogen blijft houden, zodat je er een mooie tuin van kan gaan maken. Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat je graag een lekkere plek wilt hebben in de pauze, waar je met al je collega’s kunt gaan genieten. Verder kun je ook in de tuin vergaderplekjes maken, werkplekken maken of juist plekken voor ontspanning. Er zijn dus diverse doeleinden wat je kunt gaan doen met een bedrijfstuin. Verder is een bedrijfstuin ook erg goed voor je medewerkers. Door een groene omgeving krijgen ze rust, creativiteit en kunnen ze boordevol nieuwe ideeën aan de slag gaan. Op die manier kun je een tuin maken die naadloos bij je bedrijf en bij jezelf aansluit en kun je gaan genieten van alle resultaten.

Wellicht ook interessant