Chahid Charrak: vermogen, afkomst, huis en meer

silver coupe on black asphalt road

Er bestond een tijd dat Chahid Charrak geen cent te makken had. Tegenwoordig woont hij in een grote villa in Zeewolde, rijdt hij in de duurste auto’s en lijkt het hem allemaal mee te zitten. Hij leidt een leven waar veel van zijn volgers tegenop kijken. Want waar hij oorspronkelijk eigenlijk helemaal niets met social media deed, is hij inmiddels uitgegroeid tot een ware ‘influencer’ en ‘content creator’.

Wie Chahid Charrak precies is, wat zijn vermogen is, waar hij vandaan komt, hoe hij woont en nog veel meer interessante feitjes, lees je in deze blog. We zijn nieuwsgierig naar de manier waarop hij zijn imperium heeft opgebouwd en wat we nog van hem in de toekomst kunnen verwachten.

Wie is Chahid Charrak?

Chahid Charrak zullen de meeste jonge mensen waarschijnlijk kennen als Dutch Performante. Het is de naam waar hij zich op social media mee bekend heeft gemaakt. De ‘Performante’ refereert naar zijn eigen Lamborghini Huracán Performante, een auto die meer kost dan de meeste mensen nog niet eens in een jaar (of meer) verdienen.

Afkomst

Chahid groeide op als zoon van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder. Het verklaart gelijk zijn afkomst en zijn affiniteiten met de Marokkaanse cultuur. Zijn jeugd was, tja, misschien wat turbulent zou je wel kunnen stellen. Zo stopte hij eigenlijk kort na de basisschool al met school en ging hij aan het werk.

Dat werk, dat begon bij een pallethandel in de plaats waar hij nu nog steeds woont. Vanuit dat bedrijf vertrok hij voor langere tijd naar Litouwen, waar hij een aanzienlijke som met geld bij elkaar heeft geschraapt. Met dit geld kwam hij terug in Nederland en ging hij naar zijn stiefvader, die veel geld verdiende met de verkoop van en handel in sanitaire tegels.

Zo stiefvader, zo stiefzoon koos Chahid ook om het avontuur in de wereld aan te gaan. Hij werkte dagenlang, leefde in zijn kantoor, douchte bij de plaatselijke sportschool en had een doel voor ogen. Goed om te weten is dat hij destijds nog niet actief was op social media.

Dutch Performante

Hoewel zijn ouders wie beide hoogopgeleid zijn, het eerst compleet niet zagen dat hij stopte met school, moeten ze tegenwoordig wel trots zijn op wat hij doet. Zijn successen begon Chahid overigens alweer zo’n vijf jaar geleden te delen met zijn inmiddels 500k + volgers op Instagram. Het hele idee van zijn Instagram account ging overigens niet eens om het delen van zijn werk in de sanitaire wereld, maar voor het delen van foto’s en filmpjes van zijn oh zo mooie Lamborghini Huracán Performante.

Nadat hij steeds populairder werd, ging hij samenwerken met andere bekende mensen. Zo heeft hij veel filmpjes gemaakt met YouTuber Don de Jong, Enzo Knol en nog meer grote namen in het land. Hij heeft overigens zelf ook een YouTube kanaal, waar Chahid de meest bijzondere challenges bedenkt en grappen uithaalt. Hoewel het dus helemaal niet de bedoeling was, werd Chahid ook buiten de tegelwereld een icoon.

Vermogen

En dan is de vraag makkelijk gesteld of Chahid dan ook een groot vermogen heeft. Al helemaal als je hem hoort zeggen dat hij in het eerste jaar al zo’n 6 ton omzet draaide. In ieder geval iets om naar op te kijken. Ook als je kijkt naar het luxueus ingerichte huis dat hij bezit, kan je wel begrijpen dat zijn vermogen niet niks is.

Hoewel we eigenlijk niet precies weten wat zijn huidige vermogen is, lezen we veelal dat het ligt op tientallen miljoenen euro’s. Een multimiljonair die je absoluut kan schalen onder het kopje ‘selfmade miljonair‘, dus.

Huis

Zijn villa is op maat gemaakt en voldoet aan alle wensen die je als een persoon als hem kan hebben. Er is een grote garage aanwezig, er is genoeg plek voor zijn vier kinderen, er hangt veel dure kunst aan de muur én het hele stel is gezegend met een binnenzwembad. Het huis en de omliggende grond wordt in zijn totaliteit op zo’n 1,5 miljoen euro geschat. Ook daar zit een grote investering in. Maar goed, als je gezegend bent met vier kinderen en een lieve vrouw de ruimte wil geven, dan begrijpen we dat je dat graag overhebt voor hen. Natuurlijk zou iedereen dat wel willen, maar niet iedereen heeft het geld en hij wel, dus waarom zou je het dan niet doen.

Gezin

Zoals je al wel tussen de regels door hebt kunnen lezen, is dat Chahid gezegend is met een groot gezin, die hij samen met zijn vrouw Samantha heeft gekregen. Van jong naar oud heten zijn kinderen Giovanny (13 jaar), Verginio (11 jaar), Mylana (8 jaar) en Luciano (5 jaar). Het zijn dus drie jongens en een meisje, die overigens geregeld in de spotlight (van hun vader) te zien zijn. Ze gaan geregeld mee naar evenementen en zijn ook te zien op de sociale media van Chahid zelf en die van andere bekende mensen.

We hopen dat ze net zo’n succes mogen meemaken als hun vader dat deed. Echter denken we wel dat hen niet alles zomaar zal komen aanwaaien en dat ze worden opgevoed met het idee dat niets vanzelf komt. Maar goed, dat is ook niets anders dan speculeren, dachten we zo.

Conclusie

Chahid Charrak is wat je noemt een ‘selfmade miljonair’. Hij komt van ver en heeft inmiddels een imperium opgebouwd. Wat we trouwens niet vertelden, maar wel waar is, is dat hij ook wel degelijk tegenslagen heeft gekend, onder andere middels een faillissement van een van zijn filialen. Hoe dan ook heeft hij alles weten te doorstaan en is hij druk bezig om alles draaiende te houden. We zijn benieuwd wat de toekomst hem zal brengen!

Wellicht ook interessant