5 Tips om jouw bedrijf online succesvol te maken

In een tijd waarin iedereen zijn best doet om bovenaan de Google lijsten te staan, kan het soms echt lastig zijn om jouw bedrijf ook online succes te laten vinden. Grote bedrijven lijken je net altijd een stap voor. Toch is het voor jou ook echt mogelijk om al die conversies te pakken als je onze beste 5 tips weet. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Maak jouw website gebruiksvriendelijk

Voordat je jouw website de wereld in wilt gooien is het belangrijk dat je ook trots kan zijn op de website. Niet alleen moet jouw website soepel lopen, maar ook fijn om te gebruiken zijn. Begin eerst met het optimaliseren van de snelheid van je website en een dubbele test te doen of alles het wel doet zoals het hoort. Het zou echt zonde zijn als je klanten kwijt raakt omdat je ergens te laat achter komt!

Vervolgens is het ook belangrijk om te kijken hoe jij jouw website echt fijn in gebruik kan maken. Als jouw website goed aanvoelt en mensen makkelijk kunnen bestellen, gebeurt dat namelijk ook echt een stuk sneller. Mensen zijn in dit tijdperk ontzettend ongeduldig, als ze te lang moeten wachten of zoeken op jouw pagina ben je ze eigenlijk al kwijt. Wees dit dus voor! 

Sociale media

Maar hoe word je dan gevonden? Nu je een top website hebt, moeten er natuurlijk nog wel klanten op komen. Er zijn echt ontzettend veel manieren om jezelf vindbaar te maken, maar sociale media is toch wel echt de manier om gevonden te worden in deze tijd. Iedereen bevindt zich tegenwoordig op sociale media, van kinderen die net op school zitten tot een oma die met pensioen is. Social media biedt dus echt een brede keuze aan doelgroepen aan. 

Begin vooral gewoon met actief posten op jouw platforms. Sociale media platforms merken op wanneer jij consistent post en waardeert dit net als jouw volgers ook. Als je het budget ervoor hebt kan je zeker ook goed adverteren op social media. Let vooral op dat je goed inspeelt op je doelgroep en echt de aandacht grijpt. Mensen zien op een dag honderden posts, wat maakt die van jou uniek?

SEO

SEO is misschien wel de beste manier om online vindbaar te worden. SEO of ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat een website kan doen om de organische vindbaarheid van hun website te verhogen. Denk zo aan blogs, linkbuilding en alle andere content op je pagina verbeteren om makkelijk te vinden te zijn. 

Heb je hier zelf geen tijd voor? Dat is ook geen probleem. Een SEO Bureau kan je daarbij helpen. Er zijn in Nederland echt goede SEO bureaus te vinden die jou graag helpen. Bij de beste van deze bureaus krijg je ook een garantie dat jouw website ook die winst gaat pakken, het kan dus zeker niet kwaad om het een keer uit te proberen en te zien wat voor resultaten het voor jou op kan leveren. 

SEA

Naast SEO heb je ook de betaalde versie, SEA. SEA houd in alle advertenties die jij op Google ziet. Denk zo aan de berichten bovenaan de pagina met ‘’gesponsord’’ of producten die in beeld komen te staan wanneer jij bijvoorbeeld naar een kledingstuk zoekt. Net als SEO is dit een goede manier om verkeer naar jouw website te brengen, maar dit zal een stuk meer kosten en is lastig te begrijpen als beginner.

Wellicht ook interessant